7 lucruri de luat în considerare atunci când alegeți un pat Murphy

HomeAdvertorial

7 lucruri de luat în considerare atunci când alegeți un pat Murphy

Există o serie de modalități de a economisi spațiu într-o casă. O modalitate de a combina un dormitor de rezervă cu un birou sau o altă cameră din casă este adăugarea unui pat Murphy. Aceste paturi se pliază și se dau la o parte atunci când nu sunt folosite și sunt de obicei ascunse de un perete sau de un dulap. Luând în considerare câțiva factori, vă va fi mai ușor să alegeți patul potrivit pentru casa dvs.

Scop

Atunci când patul nu este folosit, unele dulapuri pentru paturi Murphy pot servi altor scopuri. Plierea patului și închiderea dulapului poate dezvălui rafturi, o canapea sau un birou. Toate acestea sunt adăugiri utile, dacă încăperea servește și ca birou. Unele paturi combină aceste caracteristici, cu patul care se transformă într-o canapea și cu rafturi pe laterale. Aceste paturi adaugă mai multă utilitate decât un pat rabatabil care este pur și simplu ascuns în spatele unui dulap.

Amenajare

Gândiți-vă la dispunerea camerei și la peretele pe care va fi amplasat patul. Dacă încăperea este lungă și îngustă și doriți ca patul să fie pe partea îngustă, luați în considerare un pat vertical – atât timp cât camera are un tavan relativ înalt. Dacă patul va merge pe partea lungă a camerei sau dacă tavanele sunt joase, un pat orizontal ar putea funcționa mai bine. Măsurați cu atenție camera pentru a vă asigura că există suficient spațiu pentru pat atunci când acesta este atât pliat, cât și rabatat.

Mecanisme

Un alt considerent major este dacă să achiziționați un pat Murphy cu mecanism cu piston sau unul cu mecanism cu arc. Este posibil ca mecanismele cu arc să necesite ajustări în timp și să necesite dulapuri speciale din cauza mecanismului. Mecanismele cu piston folosesc presiune de aer, nu necesită ajustare și folosesc o încuietoare pentru a le menține în poziție atunci când nu sunt folosite.

Mobilitate

Deși există unele paturi Murphy independente care nu necesită montare pe perete sau pe podea, versiunile care necesită montare sunt mult mai ușor de găsit. Sistemele de montare pe perete sunt utilizate de obicei cu paturi cu mecanism cu piston și tind să fie mai ușor de îndepărtat cu daune minime. Sistemele montate pe podea sunt mai tipice cu mecanisme cu arc, necesită deteriorarea podelei și nu pot fi dezinstalate cu ușurință. Cu toate acestea, varietățile montate pe podea sunt mai stabile.

Durabilitate

Cele mai rezistente paturi sunt fabricate din lemn masiv, dar acestea sunt de obicei mult mai scumpe, iar lemnul masiv se deformează uneori. Pentru cei care doresc o opțiune mai puțin costisitoare, placajul poate fi mai robust și mai durabil decât plăcile aglomerate sau plăcile din fibre de densitate medie. Greutatea plăcilor din fibră de densitate medie poate face ca acestea să fie mai greu de lucrat, dar adaugă rezistență paturilor realizate din acest material.

Aspect

Deoarece multe paturi Murphy nu sunt fabricate din lemn masiv, este posibil să fie nevoie să alegeți un finisaj. Un furnir din lemn masiv va face ca patul să pară și să se simtă mai scump decât este de fapt. Furnirurile din laminat vă pot oferi aspectul, dar nu și senzația de lemn și sunt mai puțin costisitoare decât furnirurile din lemn masiv. Vopseaua poate schimba culoarea, în timp ce finisajele pe bază de apă mențin culoarea lemnului, oferind în același timp protecție.

Livrare și instalare

Dacă nu achiziționați patul de la un comerciant cu amănuntul din apropiere, este important să vă interesați de costurile de transport și de politicile de returnare. Livrarea la domiciliu este preferabilă livrării la bordură, deoarece pachetul va fi foarte greu. Verificați instrucțiunile de instalare pentru a vedea dacă veți dori să plătiți pentru ca cineva să instaleze patul sau să o faceți singur. Examinați garanția patului și înțelegeți că o garanție scurtă poate însemna că patul nu va dura prea mult timp.

Este posibil să achiziționați kituri de bricolaj pentru fabricarea paturilor Murphy. Cu toate acestea, aceasta este o treabă pentru un meșter sau un tâmplar priceput în bricolaj. Cei care nu au experiență în acest tip de proiect ar putea prefera să cumpere un pat Murphy gata făcut și să îl instaleze în mod profesionist. Un pat construit și instalat corespunzător este esențial pentru siguranță.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0