Prima paginăSanatate

66.000 de persoane vaccinate anti COVID-19 în Neamț. Noi caravane mobile de vaccinare, în comunele din zona Roman

66.000 de persoane vaccinate anti COVID-19 în Neamț. Noi caravane mobile de vaccinare, în comunele din zona Roman

Dimensiune text

În județul Neamț, de la începutul campaniei de vaccinare împotriva coronavirusului COVID-19 și până vineri, 4 iunie, au fost administrate 118.887 de doze de vaccin, din care 52.818 cu doza a 2-a, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț. Au fost raportate 51 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente. În perioada 28 mai – 4 iunie au fost administrate 8.288 de doze de vaccin. 3.585 persoane au fost vaccinate cu doza 1 și 4.703 cu doza de rapel. A fost raportată o reacție adversă.

În județul Neamț, până vineri, 4 iunie, au fost primite 134.135 de doze de vaccin împotriva COVID-19: 99.895 doze Pfizer BioNTech, 12.520 doze Moderna, 11.305 doze AstraZeneca și 10.415 doze Johnson&Johnson, în 45 tranșe.

A demarat campania de vaccinare a copiilor cu vârste între 12 și 15 ani

În județul Neamț au fost vaccinați cu vaccin Pfizer 17 copii cu vârste între 12 și 15 ani. Începând din 2 iunie, în toate centrele de vaccinare cu produsul Pfizer pot fi vaccinați copii cu vârste între 12 și 15 ani.

„Platforma de programare a fost optimizată și permite programarea acestora prin contul părinților. Copii se pot prezenta la centre și fără programare, însoțiți de unul dintre părinți sau tutore. Schema de vaccinare și modalitățile de programare sunt la fel ca la populația peste 16 ani. Este obligatorie acordarea consimțimântului informat de către părinți sau de către tutorele legal”, precizează reprezentanții DSP Neamț.

În județul Neamț sunt operaționale 15 centre de vaccinare cu vaccin Pfizer:
– Roman – „Colegiul Tehnic Miron Costin”, „Drive-thru Roman Value Centre”;
– Piatra Neamț – „Piața Centrală Sf. Gheorghe”, „Grădiniţa cu program normal Ocol”, „Drive-thru Shopping City”, „Centrul Militar Județean Neamț”;
– Tîrgu Neamț – „Sală sport – Club Sportiv”;
– Horia – „Casa fotbalistului Stadion comunal”;
– Săvinești – „Cămin Cultural”;
– Zănești – „Fost dispensar Uman”;
– Simioneşti – Cordun, „Căminul Cultural”;
– Crăcăoani –„Centru de zi pentru copii”;
– Pipirig – „Baza sportivă multifuncţională”;
– Poiana Teiului – „After school”;
– Vînători-Neamț – „Centru social”.

În perioada 29 mai – 4 iunie au fost vaccinate 37 de persoane cu vârsta sub 18 ani, din care 17 cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani. Vineri, 4 iunie, s-au desfășurat activități de vaccinare cu echipele mobile în unitățile de învățământ din județul Neamț, fiind vaccinați 275 de elevi din anii terminali.

În Piatra Neamț, la Centrul „Piața Centrală Sf. Gheorghe”, și la Roman la Centrul „Colegiul Tehnic Miron Costin”, au fost deschise două fluxuri de vaccinare cu Johnson&Johnson. „Reamintim faptul că vaccinul anti-COVID-19 produs de Janssen (Johnson & Johnson) este un vaccin cu vector viral nereplicativ care se administrează într-o singură doză”, precizează reprezentanții DSP Neamț.

În centrele de vaccinare drive-thru au fost vaccinate până în prezent 2.180 de persoane, din care 1.016 persoane în intervalul 29 mai – 1 iunie.

Caravanele de vaccinare cu echipele mobile

Și în această săptămână au fost organizate Caravane de vaccinare cu echipele mobile ale Centrelor de vaccinare din Piatra Neamț, Roman și Tîrgu Neamț adresate tuturor celor care doresc să se imunizeze. Direcția de Sănătate Publică Neamț a inițiat acest proiect pentru a asigura accesul la vaccinarea împotriva COVID-19, aproape de casă, în comunitățile în care nu sunt înființate centre fixe de vaccinare.

Echipele de vaccinare au fost în această săptămână în comunele Săbăoani, Botești, Barticești, Gherăești, Borca, Pâncești și Bodești. Au fost vaccinate 852 de persoane.

Următoarele destinații ale caravanelor sunt: Timișești, Păstrăveni, Grumăzești, Icușești, Trifești, Români, Bahna, Moldoveni, Secuieni, Valea Ursului, Bozieni, Pâncești, Gâdinți, Boghicea, Ghigoiești, Ștefan cel Mare, Tupilați. Vă puteți vaccina cu Pfizer sau Johnson& Johnson.

„Pentru a fi imunizați, trebuie să anunțați la primării intenția de vaccinare. Asistenții medicali comunitari și asistenții sociali vă vor informa privind beneficiile vaccinării și despre felul în care se va desfășura activitatea de vaccinare”, arată reprezentanții DSP Neamț.

Vaccinarea la cabinetele medicilor de familie

Din 4 mai, a demarat campania de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul cabinetelor medicilor de familie. Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie se realizează cu vaccinul Janssen. Au fost vaccinate până în acest moment 3.246 de persoane, în 67 de cabinete medicale de medicină de familie. În ultima săptămână au fost vaccinate în cabinetele medicale de medicină de familie 1.086 de persoane, din care 700 din mediul rural. 106 de medici au încheiat contracte cu CAS Neamț. Contactați medicul dumneavoastră de familie pentru a afla cum puteți să vă vaccinați la cabinet.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0