Prima paginăSanatate

56.000 de persoane vaccinate anti COVID-19 în județ. Caravane mobile de vaccinare ajung la Doljești, Bahna, Moldoveni, Secuieni, Gâdinți, Boghicea, Tămășeni și Dulcești

56.000 de persoane vaccinate anti COVID-19 în județ. Caravane mobile de vaccinare ajung la Doljești, Bahna, Moldoveni, Secuieni, Gâdinți, Boghicea, Tămășeni și Dulcești

Dimensiune text

În județul Neamț au fost primite până vineri, 14 mai, 107.258 de doze de vaccin împotriva COVID-19: 82.993 doze Pfizer Biontech, 11.920 de doze Moderna, 9.845 de doze AstraZeneca și 2.500 de doze Johnson & Johnson, în 40 tranșe, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț

De la începutul Campaniei de vaccinare, în județul Neamț au fost administrate 97.837 de doze de vaccin, din care 41.751 cu doza a 2-a. Au fost raportate 49 de reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente.

În perioada 7-14 mai au fost administrate 14.075 de doze de vaccin. 8.619 persoane au fost vaccinate cu doza 1 și 5.456 cu doza de rapel. Au fost raportate șase reacții adverse locale și generale, care fac parte din categoriile frecvente și foarte frecvente.

Centre de vaccinare în mașină

Primele centre de vaccinare de tip drive-through din județul Neamț s-au deschis sâmbătă, 15 mai, în Piatra Neamț – parcarea Shopping City Piatra Neamț din bulevardul Decebal, nr. 79, și în Roman – parcarea Roman Value Centre din strada Mihai Viteazul, nr. 3, la inițiativa DSP Neamț și a partenerilor județeni și cu sprijinul Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Institutului Național de Sănătate Publică (INSP), fiind organizate patru fluxuri de vaccinare, unde vă puteți vaccina în mașină, fără să fie nevoie de programare.

„Echipele de voluntari și poliția locală vor asigura accesul către zona de triaj, vaccinare şi supraveghere post vaccinare. În zona de triaj, medicii verifică chestionarul completat prealabil sau asistă la completarea pe loc a acestuia și validează criteriile medicale pentru vaccinare, după care veți fi ghidați către zona de vaccinare. Vaccinarea se realizează direct în mașină. Datele dumneavoastră vor fi introduse în Registrul Electronic Național de Vaccinare. După vaccinare, veți fi ghidați în zona de supraveghere post-vaccinare, asigurată de personal medical, timp în care, se emite adeverința de vaccinare, iar medicul înscrie pe aceasta data la care se va efectua rapelul. Rapelul îl veți putea face tot la centrul de vaccinare drive-through sau la orice alt centru de vaccinare”, arată reprezentanții DSP Neamț.

Caravana de vaccinare cu echipele mobile

Începând cu data de 15 februarie, DSP Neamț a realizat, cu ajutorul echipelor mobile ale centrelor de vaccinare, imunizarea împotriva COVID-19 a persoanelor nedeplasabile, a aparținătorilor acestora și a persoanelor din centrele de îngrijire vârstnici, persoane cu dizabilități, persoanelor dializate.

Până în prezent, au fost realizate acțiuni cu sprijinul autorităților locale, a asistenților medicali comunitari și a asistenților sociali din mediul urban și rural, în localitățile: Piatra Neamț, Cândești, Tazlău, Rediu, Pipirig, Tîrgu Neamț, Dulcești, Văleni, Săbăoani, Botești, Ion Creangă, Borca, Grintieș, Ceahlău, Grumăzești, Timișești, Zănești, Borlești, Români, Bahna, Secuieni, Moldoveni, Cordun, Oniceni, Dulcești, Margineni, Tămășeni, Stanița, Doljești, Războieni, Văratec, Horia, Trifești, Tazlău, Gherăești, Sagna, Roman, Răucești, Petricani, Agapia, Bozieni, Dumbrava Roșie, Alexandru cel Bun. Au fost imunizate cu ambele doze aproximativ 1.126 de persoane.

Din luna mai, DSP Neamț a organizat Caravane de vaccinare cu echipele mobile ale Centrelor de vaccinare din Piatra Neamț, Roman și Tîrgu Neamț adresate tuturor celor care doresc să se imunizeze, scopul fiind acela de a veni în sprijinul populației pentru a asigura accesul la vaccinarea împotriva COVID-19, aproape de casă, în comunitățile în care nu sunt înființate centre fixe de vaccinare.

Până în prezent echipele de vaccinare au fost în comunele Tazlău, Săbăoani, Icușești, Bodești, Valea Ursului, Trifești și Botești și au fost vaccinare 784 de persoane. Următoarele destinații ale Caravanei de vaccinare sunt: Păstrăveni, Grumăzești, Timișești, Doljești, Bahna, Moldoveni, Secuieni, Gâdinți, Boghicea, Tupilați, Ștefan cel Mare, Tămășeni, Dulcești, Alexandru cel Bun, Podoleni, Borlești, Cândești.

„Pentru a fi imunizați, doritorii trebuie să anunțe la primării intenția de vaccinare, iar asistenții medicali comunitari și asistenții sociali realizează informarea și catagrafia persoanelor care doresc să se vaccineze împotriva COVID-19. Deplasarea și resursele umane ale caravanei mobile sunt asigurate de Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Neamț și de centrele de vaccinare fixe care au în structură echipe mobile”, arată reprezentanții DSP Neamț.

Vaccinarea la cabinetele medicilor de familie

Din 4 mai, a demarat Campania de vaccinare împotriva COVID-19 la nivelul cabinetelor medicilor de familie. Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie se realizează cu vaccinul Janssen (Johnson & Johnson).

Medicii de familie desfăşoară această activitate în cadrul cabinetelor de medicina de familie, în conformitate cu prevederile Strategiei de vaccinare împotriva COVID-19 în România. Se va aloca un număr fix de doze de vaccin/medic de familie (10 doze/zi, pentru 5 zile lucrătoare pe săptămână). Au fost vaccinate până vineri 580 de persoane în județ, în 27 de cabinete medicale de medicină de familie.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0