Prima paginăActualitate

55 de persoane sancționate miercuri, pentru nerespectarea măsurilor de protecție

55 de persoane sancționate miercuri, pentru nerespectarea măsurilor de protecție

Dimensiune text

 

În ultimele 24 de ore, 138 de polițiști și polițiști locali au desfășurat în județ acțiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, terase, dar și în mijloacele de transport în comun, pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul COVID-19, sub autoritatea prefectului județului Neamț, informează IPJ Neamț.

Au fost organizate opt acțiuni punctuale, în sistem integrat, fiind vizate, în special, restaurantele și localurile publice care au deschise terase, fastfood-uri precum și mijloacele de transport în comun. În cadrul acțiunilor de control, au fost verificate 112 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate, 131 de mijloace de transport și au fost legitimate 1.102 persoane.

Echipele de control au depistat 55 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și două persoane care nu au respectat măsura carantinării/izolării, acestea fiind sancționate contravențional conform Legii nr. 55/ 2020. Valoarea totală a sancțiunilor aplicate este de 10.500 de lei.

Astfel de activități, organizate sub autoritatea prefectului, vor continua în sistem integrat și în perioada următoare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de distanțare socială, precum și a prevenirii și limitării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

„Facem apel la cetățeni să respecte în continuare măsurile de protecție sanitară și distanțare fizică, în scopul prevenirii infectării și răspândirii SARS-CoV-2. Scopul poliţiştilor nu este acela de a aplica sancţiuni, ci activităţile sunt desfăşurate pentru ca toţi cetăţenii să conștientizeze faptul că, sănătatea și viaţa persoanelor sunt cele mai importante, însă nu vom tolera nicio abatere a legii. Suntem și rămânem la datorie pentru siguranța dumneavoastră!”, au precizat reprezentanții IPJ Neamț.

La numărul de telefon de tip TELVERDE – 0800800165 pot fi sesizate nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID-19.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0