(P) 5 motive să nu joci într-un cazino online ce nu deține o licență românească

HomeAdvertorial

(P) 5 motive să nu joci într-un cazino online ce nu deține o licență românească

Primul aspect la care trebuie să fie atent un jucător înainte de a-și crea cont și înainte de a investi bani în jocurile de noroc constă în siguranța pe care o oferă respectivul cazino online.

Dacă în cazul unui cazino fizic clienții au certitudinea că acesta funcționează în conformitate cu legea, în cazul cazinourilor online lipsa unei licențe e un risc destul de mare. Din acest motiv, e indicat să se joace doar în cazinouri legale, ce sunt autorizate să funcționeze la noi în țară.

Ce este o licență de funcționare

Începând cu anul 2013, Oficiul Național al Jocurilor de Noroc reglementează industria acestor jocuri. Licența emisă de către această entitate reflectă faptul că respectivul cazino respectă legile în vigoare, că informațiile transmise de către client sunt criptate și păstrate în siguranță, iar fondurile investite sunt acoperite în fața unei posibile fraude din partea cazinoului. Licențele de funcționare se emit pe o perioadă de 10 ani, în urma unor verificări temeinice.

5 motive să nu joci în cazinourile nelicențiate

Iată câteva motive bine întemeiate pentru a evita cazinourile ce nu au fost reglementate de către ONJN.

1. Nu ai garanția câștigului

Un cazino ce nu deține o licență românească trebuie pus sub semnul întrebării. Negarantarea câștigurilor este un prim aspect ce trebuie luat în calcul, deoarece poți ajunge să depui bani, să joci și să nu mai primești câștigurile, fiind invocat un motiv precum pierderea fondurilor din cauza unui atac cibernetic. Prin urmare, jucătorul pierde și timp, și bani.

2. Riști să îți fie furate datele personale

Dacă în cadrul unui cazino licențiat datele  tale sunt criptate și păstrate în siguranță, în cazul creării unui cont pe un cazino online fără licență, datele tale pot ajunge la părți terțe sau mai rău, să fie utilizate în diferite activități ilicite.

3. Poți primi amendă

Din punct de vedere legal, cei care își creează cont la  cazinourile online nelicențiate riscă să primească amenzi cuprinse între 5.000 RON și 10.000 RON. Deși pare greu de crezut, aceste amenzi sunt reale și chiar sunt aplicate.

4. Îți poate fi spart sistemul de securitate al dispozitivului

Utilizarea unui cont pe un cazino online nelicențiat prezintă riscul expunerii la viruși puternici, aceștia putând să îți fure toate datele de pe dispozitiv, inclusiv pe cele bancare. Securitatea datelor și a dispozitivului sunt motive întemeiate pentru a fi evitate astfel de cazinouri.

5. Îți pierzi timpul necâștigând nimic

Lipsa unei licențe de funcționare corespunde cu lipsa controlului și implicit a prevenirii fraudelor. În plus, jucătorul în cauză pierde timp și în final nu câștigă nimic, sau dacă primește câștigul, mai târziu va pierde mai mult.

Comentarii

WORDPRESS: 0