469 de persoane din Neamț beneficiază de mărirea ajutorului acordat veteranilor pentru chirie și energie

HomeSocial

469 de persoane din Neamț beneficiază de mărirea ajutorului acordat veteranilor pentru chirie și energie

 

 

Casa Județeană de Pensii Neamț informează că, urmare a Hotărârii de Guvern nr. 935 din 7 decembrie 2018, publicată în Monitorul Oficial nr. 1042/2018, cuantumul ajutorului anual cuvenit veteranilor de război, văduvelor de război, precum și accidentaților de război în afara serviciului ordonat, pentru acoperirea unei părți din costul chiriei, energiei electrice și energiei termice pentru nevoi casnice, a fost stabilit la valoarea de 400 lei/persoană.

În conformitate cu prevederile articolului 16, litera g) din Legea nr.44/1994, veteranii de război, văduvele de război, precum şi accidentaţii de război în afara serviciului ordonat care au suferit o infirmitate din cauza acţiunii mijloacelor de luptă ale războiului au dreptul la un ajutor anual pentru acoperirea unei părţi din costul chiriei, energiei termice și electrice pentru nevoi casnice. Pentru anul trecut, valoarea acestui ajutor a fost de 370 de lei.

„Beneficiază de ajutorul anual de încălzire un număr de 469 persoane din județul Neamț, care au calitatea de veteran de război, văduvă de război sau accidentat de război în afara serviciului ordonat. Ajutorul anual se acordă automat, fiind achitat în luna decembrie 2018, prin Compania Națională Poșta Română, cu mandat poștal”, precizează reprezentanții Casei Județene de Pensii Neamț.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0