43.000 de certificate de cazier judiciar emise anul trecut în județul Neamț

HomeSocial

43.000 de certificate de cazier judiciar emise anul trecut în județul Neamț

 

 

În anul 2017, la nivelul județului Neamț au fost eliberate, prin sistemul ROCRIS (Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român), 43.212 de certificate de cazier judiciar, necesare cetăţenilor, doar în municipiul Piatra Neamț fiind eliberate 25.670 de caziere persoanelor fizice și juridice.

Astfel, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Roman au eliberat 11.484 de certificate de cazier judiciar persoanelor fizice și juridice, cu 1.198 mai mult decât în anul 2016. Totodată, la nivelul orașului Tîrgu Neamț au fost solicitate 6.058 de certificate de cazier judiciar de către persoanele fizice și juridice, cu un plus de 1.178 de astfel de documente, față de anul 2016.

„Sistemul informatic ROCRIS permite, în sistem automatizat, în condiţii de siguranţă şi în mod operativ, din orice punct de acces la sistem (din orice județ), eliberarea de certificate de cazier judiciar securizate pentru persoane fizice, cetăţeni români, străini sau apatrizi şi persoane juridice, în condiţiile legii şi copii securizate de pe cazierul judiciar pentru toate sistemele informatice din domeniul apărării, ordinii publice, siguranţei naţionale şi justiţiei”, informează IPJ Neamț.

Pentru a obţine un certificat de cazier judiciar din România, persoana fizică poate depune personal cererea-tip, cu datele complete de stare civilă şi motivată, la orice subunitate de poliție în care există ghișeu de cazier judiciar, însoţită de: actul de identitate (cartea de identitate, buletinul de identitate, paşaport, cartea de identitate provizorie şi certificat de înregistrare a cetăţenilor UE, carte de rezidenţă, carte de rezidenţă permanentă, permis de şedere temporară sau permanentă, aflate în termen de valabilitate).

Certificatul de cazier judiciar se eliberează pe loc, persoanelor fizice și juridice, în cazurile în care cererea-tip este depusă la orice unitate de poliţie unde există ghișeu de lucru cu publicul pentru eliberarea cazierelor. Acest document se eliberează pe loc și persoanelor care nu figurează/figurează cu mențiuni în Sistemul Informatic al Cazierului Judiciar Român (ROCRIS).

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0