Prima paginăSanatate

38 de posturi libere în Spitalul Roman

Dimensiune text

Veste bună pentru Spitalul Municipal de Urgență Roman. După o lungă perioadă în care angajările în cadrul instituției au fost blocate, Ministerul Sănătății a aprobat scoaterea la concurs a posturilor care s-au vacantat în acest an.

 

 

În aceste condiții, în luna ianuarie 2013, la Spitalul Roman vor fi scoase la concurs 38 de posturi. Astfel, în perioada 14 – 15 ianuarie 2013, vor fi organizate probele scrise și practice pentru ocuparea a 21 de posturi de asistenți medicali și trei posturi de registrator medical pentru triajul central. Se caută asistenți medicali pentru secțiile Ortopedie, Obstetrică – Ginecologie, Chirurgie Generală, Oftalmologie, Cardiologie, Neonatologie, Psihiatrie, Pediatrie, Oncologie, Sterilizare, Farmacie, Radiologie, Laborator de analize medicale. În perioada 16-17 ianuarie 2013 se va organiza concurs pentru ocuparea a 14 posturi de infirmieri pentru Chirurgie infantilă, ORL, Chirurgie Generală, Ortopedie, Obstetrică – Ginecologie, Neonatologie, ATI, Cardiologie și Radiologie.

În ceea ce privește posibilitatea angajării unor medici, spitalul și-a pus speranțele în examenul de rezidențiat desfășurat la nivel național. Pentru județul Neamț au fost scoase la concurs 42 de posturi, dintre care 14 pentru Spitalul Roman. „În ceea ce privește posturile de medici rezidenți, noi aveam scoase la concurs posturi pentru Obstetrică – Ginecologie, Urologie, Neurologie sau Medicină Internă. Aveam promisiunea unui medic rezident că va veni pe postul de medic urolog, dar am înțeles că a preferat spitalul din Suceava”, a declarat medicul Mircea Coadă, managerul spitalului.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 3
 • Harakiri 9 ani

  O intrebare : cine si cind a hotarit blocarea miilor de posturi din Sanatate,la nivel national ( o adevarata crima), prin invocarea nevoii de „austeritate” si „eficientizare” a activitatii ?! Astept un raspuns, mai ales de la „postacii” portocalii .

 • mama omida 9 ani

  eu zic 3000 ptr asistenti! da cineva mai mult??

  • Harakiri 9 ani

   Draga „mama omida”, eu am pus o intrebare la modul serios…