Prima paginăSanatate

362 de noi cazuri de infecție COVID-19 la nivel național. 10 cazuri noi în Neamț

362 de noi cazuri de infecție COVID-19 la nivel național. 10 cazuri noi în Neamț

Dimensiune text

 

Până miercuri, 29 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 11.978 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.569 au fost declarate vindecate și externate, a informat miercuri Grupul de Comunicare Strategică de pe lângă Guvernul României.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 362 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 247 de pacienți. Conform aceleiași surse, numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, este următorul:

 

Pentru județul Neamț, numărul de cazuri confirmate prezentat miercuri, de 461, este cu zece mai mare decât cel din ziua anterioară.

Totodată, până miercuri, la ora 13, au fost semnalate cazurile a 675 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj și Prahova, care au decedat.

Dintre decesele confirmate marți ca fiind asociate COVID-19, unul este al unei persoane din județul Neamț. Este vorba despre o femeie în vârstă de 80 de ani, internată la 31 martie la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț – Secția Medicală, suferind de accident vascular cerebral sechelar, fibriliație atrială permanentă, hipertensiune arterială esențială și diabet zaharat tip II. Proba pentru testarea COVID-19 a fost recoltată în data de 1 aprilie, fiind confirmată o zi mai târziu, după care a fost transferată în Secția de Boli infecțioase. Decesul pacientei a survenit în data de 27 aprilie.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 2.205 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.247 în Italia, 560 în Spania, 29 în Franța, 269 în Germania, 70 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 88 de cetățeni români aflați în  străinătate, 27 în Italia, 19 în Franța, 26 în Marea Britanie, 8 în Spania, 3 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția și unul în SUA, au decedat. Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 21 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 8 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.042 de  persoane. Alte 22.690 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 166.993 teste – acestea includ și testele raportate în data de 28 aprilie după ora 13:00.

COMENTARII

WORDPRESS: 0