Prima paginăSanatate

321 de noi cazuri de infecție COVID-19 la nivel național. 10 cazuri noi în Neamț

321 de noi cazuri de infecție COVID-19 la nivel național. 10 cazuri noi în Neamț

Dimensiune text

 

Până vineri, 24 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 10.417 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 2.817 au fost declarate vindecate și externate, a informat vineri Grupul de Comunicare Strategică de pe lângă Guvernul României. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 321 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 241 de pacienți.

Conform aceleiași surse, numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, este următorul:

Pentru județul Neamț, numărul de cazuri confirmate prezentat vineri, de 415, este cu este cu 10 mai mare decât cel din ziua anterioară.

Totodată, până vineri, la ora 13, au fost înregistrate cazurile a 552 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj și Prahova, care au decedat.

Unul dintre decesele confirmate în ultimele 24 de ore ca fiind asociate COVID-19 este al unui bărbat de 73 de ani, din județul Neamț. Acesta a fost internat în data de 10 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț, secția ATI, diagnosticul la internare fiind de pneumonie interstițială, pacientul suferind și de diabet zaharat. Proba de test pentru infecția cu coronavirus a fost recoltată în data de 11 aprilie, diagnosticul pozitiv fiind confirmat în data de 14 aprilie. Decesul bărbatului a survenit joi, 23 aprilie.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 1.480 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.156 în Italia, 196 în Spania, 26 în Franța, 16 în Germania, 64 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 70 de cetățeni români aflați în  străinătate, 17 în Italia, 16 în Franța, 23 în Marea Britanie, 7 în Spania, 3 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia și unul în Elveția, au decedat. Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 21 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 8 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 12.251 de persoane. Alte 27.410 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 121.602 de teste.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0