3,2 milioane de lei pentru un bloc ANL destinat personalului medical, în cartierul Vasile Lupu

HomeSocial

3,2 milioane de lei pentru un bloc ANL destinat personalului medical, în cartierul Vasile Lupu

 

 

Administrația publică locală a făcut demersuri pentru construirea în Roman, în cartierul Vasile Lupu, a încă șase blocuri prin Agenția Națională pentru Locuințe (ANL): două pentru tineri, câte unul pentru specialiștii ce lucrează în sistemul de educație și în cel de sănătate și două blocuri de locuințe de serviciu.

După ce, anul trecut, prin hotărâre a Consiliului Local, a fost transferată către ANL o suprafață de teren cu această destinație, aflată în proprietatea municipiului, pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local de miercuri, 10 octombrie, se află un proiect de hotărâre vizând aprobarea finanțării de la bugetul local a utilităților și amenajării terenului pentru realizarea obiectivului de investiții: „Locuințe pentru tineri, destinate închirierii, județul Neamț municipiul Roman, str. Moldovei, f.n., etapa III-I, specialiști în sănătate”.

„Agenţia Naţională pentru Locuinţe urmează să realizeze locuinţe pentru tineri, destinate închirierii specialiştilor din sănătate, pe amplasamentul situat în municipiul Roman, pe strada Moldovei, f.n. Se vor realiza 20 unități locative destinate specialiștilor din domeniul sănătății. Conform legislației în vigoare, municipiul Roman are obligația să asigure utilitățile și amenajarea terenului la acest obiectiv de investiții, ANL finanțând doar investiția de bază. Valoarea totală necesară finanțării de la bugetul local al Municipiului Roman a utilităților și amenajării terenului la obiectivul de mai sus este de 430.345,71 lei, fără TVA, conform Devizului general întocmit de S.C. STRUCTURI SRL Focșani”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre ce va fi dezbătut de consilierii locali în ședința de miercuri, 10 octombrie. Conform aceluiași document, cheltuielile totale pentru construcția acestui bloc de locuințe se ridică la 3,2 milioane de lei.

 

Comentarii

WORDPRESS: 0