Prima paginăActualitate

31 de șoferi au rămas fără permis

31 de șoferi au rămas fără permis

Dimensiune text

 

În zilele de Paști, polițiștii au acţionat pentru prevenirea evenimentelor nedorite şi pentru fluidizarea traficului şi diminuarea riscului rutier. În urma activităților desfășurate, au fost sesizate peste 40 de infracțiuni, au fost prinse în flagrant delict 13 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni și au fost aplicate peste 300 de sancţiuni contravenţionale, informează IPJ Neamț.

În perioada 15 – 17 aprilie, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică, polițiștii au desfășurat 15 acțiuni și controale, intervenind la 297 de sesizări. Polițiștii au verificat sesizările primite, iar în 57,9% din cazuri acestea s-au confirmat, fiind dispuse măsurile legale.

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost constatate 58 de infracţiuni, dintre care 26 contra persoanei, 15 contra patrimoniului, 14 la regimul siguranței rutiere şi restul pentru alte genuri de infracţiuni. De asemenea, au fost prinse în flagrant delict 13 persoane bănuite de comiterea de infracțiuni.

Polițiștii au intervenit și au aplicat 310 sancţiuni contravenţionale, dintre care 42 la Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, două la Legea nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite și zece la alte acte normative.

În urma acțiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere și salvarea de vieți, au fost aplicate 256 de sancțiuni la OUG nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice (171 pentru viteză și șase pentru consum de alcool). Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de 80.860 de lei. Ca măsuri complementare, au fost reținute 31 de permise de conducere, din care opt pentru consum de alcool și 12 pentru viteză.

„Mulțumim cetățenilor care au respectat legea, contribuind, astfel, la menținerea unui climat de liniște și siguranță”, precizează reprezentanții IPJ Neamț.

 

COMENTARII

WORDPRESS: 0