Prima paginăSanatate

30 de persoane cu infecție COVID-19 internate în Spitalul Roman, dintre care trei la Terapie Intensivă

30 de persoane cu infecție COVID-19 internate în Spitalul Roman, dintre care trei la Terapie Intensivă

Dimensiune text

În județul Neamț, de la începutul pandemiei și până vineri, 10 septembrie, au fost înregistrate 19.758 de cazuri COVID-19 și 101 cazuri de reinfectare cu SARS-Cov-2, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț. 17.815 persoane au fost declarate și raportate ca vindecate. Au fost raportate 782 de decese. În perioada 4-10 septembrie au fost raportate trei decese – o femeie și doi bărbați, cu vârste peste 65 de ani. Niciuna dintre persoane nu era vaccinată împotriva COVID-19.

În perioada 4-10 septembrie, în județ au fost înregistrate 180 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2, din care zece copii. 23 de persoane erau vaccinate împotriva COVID-19 cu schema completă. În aceeași perioadă, au fost depistate și efectuată ancheta epidemiologică în două focare de familie din localitățile Piatra Neamț și Făurei.

Incidenţa cazurilor de infecţie cu noul coronavirus în judeţul Neamț a ajuns vineri, 10 septembrie, la 80 de cazuri la 1.000 de locuitori. Trei localități aveau incidența cumulată în ultimele 14 zile de peste 3 cazuri la 1.000 de locuitori și alte cinci localități au incidența cuprinsă între 2-2,74‰ de locuitori.

Prin «incidența cumulată în ultimele 14 zile» se înțelege incidența cumulată a cazurilor calculată pe un interval de 14 zile, cuprins între a 17-a zi și a 3-a zi, anterioare datei în care aceasta se realizează, prin raportare la numărul de persoane din fiecare localitate, actualizat săptămânal de Direcția pentru Evidența Populației și Administrarea Bazelor de Date. Zilnic, pe baza rezultatelor testelor persoanelor nou confirmate, gestionate în aplicația «corona-forms», Serviciul de Telecomunicații Speciale va prezenta automat, la ora 10:00, pe platforma «alerte.ms.ro» rezultatul calculului ratei de incidență conform formulei de mai sus”, precizează reprezentanții DSP Neamț.

Vineri, 10 septembrie, 97 de persoane confirmate COVID-19 erau internate în spitalele din județ. În Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț erau internate 60 de persoane confirmate COVID-19, din care cinci persoane în secția Anestezie Terapie Intensivă (ATI). În Spitalul Municipal de Urgență Roman erau internate vineri 30 de persoane, din care trei persoane în secția ATI, iar la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani erau internate șapte persoane, mai arată DSP Neamț.

Până la 10 septembrie, DSP Neamț a eliberat 19.241 decizii de carantinare și 13.537 decizii de izolare.

 

Citește și:   80 de cazuri noi de infecție COVID-19 în Neamț, 4.441 la nivel național

 

 

Partajează articolul
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

COMENTARII

WORDPRESS: 0