30 de milioane de lei aprobate pentru municipiul Roman, pentru modernizarea Arterei Roman-Est și reabilitarea unui rezervor de apă de 5.000 mc

HomeSocial

30 de milioane de lei aprobate pentru municipiul Roman, pentru modernizarea Arterei Roman-Est și reabilitarea unui rezervor de apă de 5.000 mc

Municipiul Roman a primit peste 30 de milioane de lei de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, pentru obiective de investiții în cadrul Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”. Joi, 11 august, Ministerul Dezvoltării a anunțat lista proiectelor finanțate în cadrul acestui program pentru județul Neamț, municipiul Roman primind finanțare pentru două obiective, din cele patru pentru care a aplicat.

Au fost semnate ieri investițiile finanțate din Planul Național «Anghel Saligny» pentru județul Neamț, unde și Romanul a avut solicitări pentru patru obiective – trei pentru infrastructura de drumuri și unul pentru infrastructura de apă și canal. Au fost aprobate pentru finanțare și pentru demararea procedurilor de contractare obiectivul de reabilitare a Arterei Roman-Est, care a primit o finanțare de 23 de milioane de lei, și reabilitarea rezervorului de apă de 5.000 de metri cubi de la gară, finanțat cu 7,750 milioane de lei”, a declarat vineri primarul municipiului Roman, Leonard Achiriloaei.

În perioada următoare, urmează procedurile de depunere a documentelor, semnarea contractului de finanțare și procedurile de achiziție a lucrărilor la aceste obiective. Primarul a mai precizat că, în ceea ce privește refacerea Arterei ocolitoare Roman-Est, lucrarea va fi realizată, pe același traseu, la standard de variantă de ocolire, nu de drum județean, cu infrastructură adecvată pentru această zonă – urmând a avea o altă lățime a benzilor, acostament și zone de preluare a apelor pluviale. „Estimarea din studiul de fezabilitate ar fi de 34-35 milioane de lei. Vom identifica și alte surse de finanțare, pentru realizarea acestui obiectiv”, a mai precizat primarul Leonard Achiriloaei.

În ceea ce privește celelalte două obiective care nu au fost acceptate la finanțare prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny” – proiectul de modernizare a străzii Islazului, respectiv cel de modernizare a străzilor Teiului, Transilvaniei și a bulevardului Nicolae Bălcescu -, edilul a afirmat că, deși în acest moment nu există posibilități de finanțare, se va încerca găsirea unor resurse pentru realizarea acestora: „Urmează să vedem. Strada Islazului nu era o prioritate, mai mult străzile Teiului și Transilvaniei. Să vedem dacă există resurse la bugetul local să le facem, dacă nu, le vom identifica, ori prin Compania Națională de Investiții, ori prin Programele Operaționale Regionale pentru următorul exercițiu”.

Lista completă pentru județul Neamț a obiectivelor de investiții în rețeaua de apă, canalizare și drumuri, finanțate de Ministerul Dezvoltării, prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”, în cadrul căruia unitățile administrativ-teritoriale din județ vor implementa 114 proiecte, în valoare totală de 1.378.511.849,18 lei, este următoarea:

neamt-proiecte-plan-anghel-saligny-11aug

 

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0