Prima paginăActualitate

277 de noi cazuri de infecție COVID-19 la nivel național. 16 cazuri noi în Neamț

277 de noi cazuri de infecție COVID-19 la nivel național. 16 cazuri noi în Neamț

Dimensiune text

 

Până marți, 28 aprilie, pe teritoriul României au fost confirmate 11.616 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 3.404 au fost declarate vindecate și externate, a informat marți Grupul de Comunicare Strategică de pe lângă Guvernul României. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 277 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 243 de pacienți.

Conform aceleiași surse, numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, este următorul:

 

 

Pentru județul Neamț, numărul de cazuri confirmate prezentat marți, de 451, este cu 16 mai mare decât cel din ziua anterioară.

Totodată, până marți, la ora 13, au fost înregistrate cazurile a 650 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj și Prahova, care au decedat.

Dintre decesele confirmate luni ca fiind asociate COVID-19, două sunt ale unor persoane din județul Neamț. Primul caz este al unei femei de 63 de ani, care a fost internată în perioada 6 – 16 aprilie în Spitalul Orășenesc Bicaz, secțiile Oncologie – Paliație, suferind și de Neoplasm de col uterin stadiul IV, anemie, escare de decubit, apoi transferată în 16 aprilie la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț. Proba pentru testarea COVID-19 a fost recoltată în data de 13 aprilie, fiind confirmată o zi mai târziu. Decesul pacientei a survenit în data de 26 aprilie.

Cel de-al doilea caz este al unei femei de 61 de ani, din județul Neamț. Aceasta a fost internată în data de 13 aprilie, la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț – secția Nefrologie, suferind și de boală renală cronică – cu dializă, diabet zaharat tip II, nefropatie diabetică, hipertensiune arterială stadiul III, insuficiență cardiacă congestivă stadiul III și sindrom anemic. În data de 23 aprilie, a fost transferată în secția ATI, intubată și ventilată mecanic. Proba pentru testarea COVID-19 a fost recoltată în data de 13 aprilie, fiind confirmată trei zile mai târziu. Decesul pacientei a survenit în data de 27 aprilie.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 1.963 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.247 în Italia, 560 în Spania, 28 în Franța, 30 în Germania, 69 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 87 de cetățeni români aflați în  străinătate, 27 în Italia, 18 în Franța, 26 în Marea Britanie, 8 în Spania, 3 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția și unul în SUA, au decedat. Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 21 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 8 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 11.631 de  persoane. Alte 22.406 persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 150.309 de teste.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0