25.000 de puieți de molid, plantați în cadrul proiectului „Prețuiește viața, prețuiește natura”, în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

HomeSocial

25.000 de puieți de molid, plantați în cadrul proiectului „Prețuiește viața, prețuiește natura”, în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

 

 

În perioada 19-24 aprilie, pe cuprinsul Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului s-a desfășurat a treia ediție a programului „Prețuiește viața, prețuiește natura”. Această acțiune este rezultatul parteneriatului dintre Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin intermediul Sectorului silvic al eparhiei, coordonat de părintele arhimandrit Serafim Huzdup, și Regia Națională a Pădurilor, prin care a fost acordat, sub formă de sponsorizare, 25.000 puieți de molid care au fost plantați pe terenurile aparținând unităților de cult din cele șase protopopiate ale eparhiei, informează Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Puieții de molid, puși la dispoziție prin Direcția Silvică Bacău, au fost folosiți atât pentru completarea lucrărilor executate în anii anteriori, cât și pentru împădurirea unor terenuri degradate, lipsite sau ocupate parțial de vegetație forestieră.

„Mulțumim pe această cale domnului Ciprian Dragoș Pahonțu, directorul general al Regiei Naționale a Pădurilor, pentru generozitatea și sprijinul acordat pentru derularea în bune condiții a acestui program și avem speranța că astfel de acțiuni se vor înmulți pentru ca acest bun sacru să fie folosit responsabil, ca pe un dar al lui Dumnezeu. A fost o activitate care a concertat nu numai slujitorii sfintelor altare, ci și credincioși, elevi, cadre didactice, care, sub coordonarea sectorului silvic de la Centrul eparhial și beneficiind de asistența personalului de specialitate din cadrul unităților silvice, au făcut din efortul lor de a ocroti și înfrumuseța natura un dar pentru generațiile viitoare”, a transmis IPS Ioachim, arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

La nivelul Protoieriei Moinești, s-au plantat 7.500 de puieți, pe cuprinsul comunelor Poduri, Berești-Tazlău, Agăș și Asău, iar pe raza Protoieriei Onești s-au plantat 5.000 de puieți, pe cuprinsul comunelor Helegiu, Oituz, Mănăstirea Cașin, fiind implicate și câteva parohii din municipiul Onești. Restul de 12.500 de puieți au fost plantați în mai multe parohii din protopopiatele Roman, Bacău, Buhuși și Sascut.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0