Prima paginăSanatate

224 de noi cazuri de infecție COVID-19 la nivel național. Cum a evoluat numărul cazurilor în ultima săptămână

224 de noi cazuri de infecție COVID-19 la nivel național. Cum a evoluat numărul cazurilor în ultima săptămână

Dimensiune text

 

Până miercuri, 13 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 16.002 cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 7.961 au fost declarate vindecate și externate, a informat miercuri Grupul de Comunicare Strategică de pe lângă Guvernul României. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 224 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 228 de pacienți.

Conform aceleiași surse, numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, este următorul:

Pentru județul Neamț, numărul de cazuri confirmate prezentat miercuri, de 785, este în creștere cu 12 față de cel din ziua precedentă.

Totodată, până miercuri, la ora 13, au fost semnalate cazurile a 1.016 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș și Olt, care au decedat.

Între cazurile pacienților decedați prezentate de autorități în ultimele 24 de ore ca fiind asociate COVID-19 se numără și cel al unei persoane din județul Neamț. Este vorba despre o femeie de 87 de ani, dintr-un cămin de bătrâni (focar), ce suferea și de poliartrită reumatoidă, insuficiență cardiacă clasa III NYHA și demență senilă. Testul pentru infecția cu coronavirus a fost confirmat în data de 29 aprilie, decesul pacientei survenind în data de 12 mai.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 2.855 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.698 în Italia, 561 în Spania, 29 în Franța, 424 în Germania, 83 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 102 de cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 33 în Marea Britanie, 8 în Spania, 5 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat. Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 21 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 8 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 14.313 de  persoane. Alte 18.980 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 277.804 de teste.

Cum a evoluat numărul cazurilor în ultima săptămână

Conform raportului supraveghere pentru săptămâna anterioară prezentat de Institutul Național de Sănătate Publică, în săptămâna 4 – 10 mai, 37,5% din totalul cazurilor s-au înregistrat în județele Neamț, Suceava, Bacău, Galați și în București. 38% din totalul deceselor au fost înregistrate în județele Galați, Sibiu, Suceava, Mureș și în București. Două județe înregistrează o incidență aparentă mai mare de 50 la 100.000 de locuitori.

Unul din șapte  cazuri a fost înregistrat la personal medical. 76,6% din decese au fost la persoane peste 60 ani și 60,8% dintre decese au fost la bărbați, în timp ce 89,3% din decedați aveau cel puțin o comorbiditate.

 

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0