Prima paginăSocial

22 lei costă un dosar de şomaj

Dimensiune text

Acesta este preţul minim pe care trebuie să îl plătească o persoană care doreşte să întocmească un dosar pentru a obţine indemnizaţia de şomaj.

Persoanele care nu reuşesc să găsească un loc de muncă după terminarea studiilor sau care au fost disponibilizate de către firma în care activau, au posibilitatea de a obţine un ajutor de şomaj din partea statului, pentru 6 sau 12 luni, sumă insuficientă pentru a asigura un trai decent, dar care poate să-i motiveze să caute un loc de muncă. Procedeul prin care se obţine acest ajutor este îndelungat şi destul de costisitor, luând în considerare că solicitanții nu au niciun venit.

Pentru a completa acest dosar ai nevoie de copii xerox după certificatul de naştere, cartea de identitate, certificatul de căsătorie (dacă este cazul), după caz, adeverinţă de la ultimul loc de muncă sau copie după diploma care atestă ultimul ciclu de studii absolvit, (total 1 leu), un dosar plic (1 leu), adeverinţă de la medicul de familie care să ateste că solicitantul nu este luat în evidenţă cu boli care să îl împiedice să activeze în câmpul muncii (20 lei) şi o adeverinţă de venit eliberată de către Administraţia Finanţelor Publice Roman. Aşadar, întocmirea unui dosar pentru a obţine indemnizaţia de şomaj este de 22 lei. Asta presupunând că persoana locuieşte în apropierea sediului Agenţiei Locale pentru Ocuparea Forţelor de Muncă. Dacă nu, la cei 22 de lei se adaugă costul transportului. Precizăm că la ultimul raport întocmit de AJOFM Neamţ, la punctul de lucru Roman erau înregistraţi 3.762 de şomeri, din care 704 se aflau în plată.

COMENTARII

WORDPRESS: 0