200 de puieți acordați asociațiilor pentru campania de primăvară. Primăria vrea să planteze 6.000 în acest an

HomeSocial

200 de puieți acordați asociațiilor pentru campania de primăvară. Primăria vrea să planteze 6.000 în acest an

Odată cu venirea primăverii, municipalitatea a demarat și campania de curățenie de primăvară. În cadrul acestei campanii anuale, Primăria va veni în sprijinul asociațiilor de proprietari, cărora le va acorda materiale pentru văruirea copacilor sau stâlpilor, precum și 200 de puieți pentru a fi plantați de reprezentanții asociațiilor.

„Pentru că a venit primăvara, am declanșat campania de curățenie în municipiul Roman, care are două componente. Una se desfășoară prin autoritatea publică locală, prin direcțiile subordonate. Cealaltă se desfășoară în parteneriat cu asociațiile de proprietari, așa cum s-a făcut și în anii anteriori. Vom continua și în acest an să le punem la dispoziție var, pentru văruitul copacilor și al stâlpilor din zona de administrare a fiecărei asociații. Totodată, printr-un parteneriat cu Direcția Silvică, prin Biroul de Mediu, vom pune la dispoziție asociațiilor, în vederea plantării, circa 200 de puieți și, astfel, să contribuim atât la condițiile de viață, cât și la cele de mediu din municipiul Roman”, a afirmat primarul Leonard Achiriloaei.

Primarul a precizat că în această perioadă va fi organizat din nou concursul anual de curățenie, la care pot participa asociațiile de proprietari, școlile sau agenții economici: „Concursul de curățenie va rămâne valabil, pentru că e un factor de imbold pentru toți și cred că merită să rămână – lucrurile care se pot face și nu sunt limitate de pandemie e bine a fi menținute”.

Pe lângă plantările din cadrul campaniei de primăvară, municipalitatea își propune să planteze în oraș în acest an circa 6.000 de puieți. „Recunosc că anul trecut a fost o diminuare a numărului de plantări, dar aceasta și din cauza pandemiei și a limitărilor diverse, au fost în jur de 3.000 de puieți. Cred eu că anul acesta putem să ajungem la un număr de plantări apropiat de 6.000. Plantările se vor face sub îndrumarea Ocolului Silvic, cu Biroul de mediu din Primărie, pe loturile care ni se pun la dispoziție pentru aceste împăduriri”, a mai precizat primarul Leonard Achiriloaei.

Conform raportului de activitate al Primăriei, anul trecut s-au plantat arbori ornamentali în Parcul Jora, s-au plantat pini, tei, mesteceni, platani, catalpa, magnolii și paltini în zonele Piața „Roman-Vodă”, Aleea Revoluției, strada Alexandru cel Bun, bulevardul Republicii, străzile Ștefan cel Mare și Anton Pann, Parcul Municipal, cartierul ANL Vasile Lupu, precum și puieți de salcâm în zona „podul de fier”. Totodată, în oraș au fost plantate în 2020 circa 87.000 fire de flori, în cele trei sezoane, material floricol produs în serele proprii ale Primăriei.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0