2.600 de persoane vaccinate împotriva COVID-19 în județ, săptămâna trecută

HomeSanatate

2.600 de persoane vaccinate împotriva COVID-19 în județ, săptămâna trecută

De la începutul campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus COVID-19 și până sâmbătă, 15 ianuarie, în județul Neamț au fost administrate 265.779 de doze de vaccin, din care 87.446 doza a 2-a, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț. Din data de 28 septembrie, 28.480 de persoane au fost vaccinate cu doza a 3-a. Au fost raportate 60 de reacții adverse locale și generale. Au fost raportate 2 reacții adverse la administrarea dozei a 3-a de vaccin.

În 90 de cabinete ale medicilor de familie din județ au fost vaccinate până în acest moment 19.313 persoane cu vaccinul Johnson & Johnson și 585 persoane cu vaccinul Pfizer. 12.009 de persoane au fost vaccinate, cu schemă completă, în mediul rural, în 54 de cabinete de medicina de familie.

Conform Registrului Electronic de Vaccinări, 150.518 de persoane cu domiciliul în județul Neamț, din care 70.095 cu domiciliul în mediul rural, sunt vaccinate anti-COVID cu schemă completă în centrele de vaccinare din județ și din țară. În perioada 8 – 14 ianuarie 2022 au fost administrate 2.634 de doze de vaccin. 1.172 persoane au fost vaccinate cu produsul Johnson & Johnson. 478 de persoane au fost vaccinate în 42 de cabinete medicale de familie. Până sâmbătă, DSP Neamț a ridicat de la Centrul regional de Depozitare Iași 295.640 doze de vaccin împotriva COVID-19, în 75 tranșe.

Echipele mobile de vaccinare au vaccinat săptămâna trecută 133 de persoane, în localitățile Alexandru cel Bun, Botești, Gârcina, Bodești și în trei centre rezidențiale și patru persoane nedeplasabile din Piatra Neamț și Roman. Săptămâna aceasta sunt programate acțiuni de vaccinare în localități din mediul rural – Văleni, Cândești, Podoleni și Tazlău. Pentru a fi imunizați prin intermediul echipelor mobile, trebuie să anunțați la primării, la cabinetele medicilor de familie, asistenții medicali comunitari sau asistenții sociali intenția de vaccinare. Vă puteți vaccina cu Pfizer sau Johnson & Johnson.

Unde ne putem vaccina în județul Neamț

În această perioadă, în județul Neamț funcționează următoarele centre de vaccinare:
– Piatra Neamţ: „Piața Centrală Sf. Gheorghe”, vaccinare cu Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson; „Campusul Liceului Tehnologic Economic Administrativ”, vaccinare cu Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson;
– Roman: „Colegiul Tehnic Miron Costin”, vaccinare cu Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson;
– Tîrgu Neamț: „Sală sport – Club Sportiv”, vaccinare cu Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson;
– Roznov: „Școala de artă și meserii”, vaccinare cu Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson;
– Bicaz: „Bloc ANL”, vaccinare cu Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson;
– Crăcăoani: „Centru de zi pentru copii”, vaccinare cu Pfizer, Johnson & Johnson;
– Poiana Teiului: „After school”, vaccinare cu Pfizer, Johnson & Johnson;
– Săvinești: „Cămin Cultural”, vaccinare cu Pfizer, Johnson & Johnson;
– Lunca, Vînători-Neamț: „Centru social”, vaccinare cu Pfizer, Johnson & Johnson;
– Zănești: „Fost dispensar Uman”, vaccinare cu Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna.

Centrul de vaccinare Simioneşti, Cordun, și-a încetat activitatea începând cu data de 15 ianuarie 2022.

106 medici de familie au încheiat contracte cu CAS Neamț pentru vaccinarea anti-COVID. În cabinetele medicilor de familie, vă puteți vaccina cu vaccinul Pfizerși Johnson & Johnson. Contactați medicul dumneavoastră de familie pentru a afla cum puteți să vă vaccinați la cabinet, mai precizează comunicatul DSP Neamț.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0