Prima paginăSanatate

198 de noi cazuri de infecție COVID-19 la nivel național. Cum a evoluat numărul cazurilor în ultima săptămână

198 de noi cazuri de infecție COVID-19 la nivel național. Cum a evoluat numărul cazurilor în ultima săptămână

Dimensiune text

 

Până joi, 21 mai, pe teritoriul României au fost confirmate 17.585 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 10.581 au fost declarate vindecate și externate, a informat joi Grupul de Comunicare Strategică de pe lângă Guvernul României. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 198 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 203 de pacienți.

Conform aceleiași surse, numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, este următorul:

Pentru județul Neamț, numărul de cazuri confirmate prezentat joi, de 845, este cu patru mai mare decât cel din ziua precedentă.

Totodată, până joi, la ora 13, au fost prezentate cazurile a 1.151 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, care au decedat.

Între cazurile pacienților decedați prezentate de autorități în ultimele 24 de ore ca fiind asociate COVID-19 se numără și cele ale unor persoane din județul Neamț. În primul caz este vorba despre un bărbat de 62 de ani, care suferea și de hipertensiune arterială stadiul III, diabet zaharat tip II și anemie secundară; testul pentru infecția cu coronavirus a fost confirmat în data de 5 mai, decesul pacientului survenind în data de 20 mai. În cel de-al doilea caz este vorba despre o femeie în vârstă de 47 de ani, din județul Neamț, care suferea și de TBC pulmonar, în antecedente; testul pentru infecția cu coronavirus a fost confirmat în data de 29 aprilie, decesul pacientei survenind în data de 20 mai.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 3.026 cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.699 în Italia, 561 în Spania, 84 în Franța, 535 în Germania, 87 în Marea Britanie, 28 în Olanda, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 105 de cetățeni români aflați în străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 35 în Marea Britanie, 8 în Spania, 6 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat. Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 22 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 9 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 9.800 de persoane. Alte 39.614 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 342.466 de teste.

Cum a evoluat numărul cazurilor în ultima săptămână

Conform raportului supraveghere pentru săptămâna anterioară prezentat de Institutul Național de Sănătate Publică, în săptămâna 11 – 17 mai, 35,8% din totalul cazurilor s-au inregistrat în județele Suceava, Dâmbovița, Neamț, Bacău și în București. 44% din totalul deceselor au fost înregistrate în județele Suceava, Bacău, Timiș, Galați și în București. Unul din șapte cazuri a fost înregistrat la personal medical. 76,6% dintre decese au fost la persoane cu vârsta de peste 60 de ani, iar 59,8% dintre decese au fost la bărbați. 90,5% dintre cei decedați aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0