Prima paginăSanatate

197 de cazuri noi de infecție COVID-19 la nivel național. 4 cazuri noi în Neamț

197 de cazuri noi de infecție COVID-19 la nivel național. 4 cazuri noi în Neamț

Dimensiune text

 

Până joi, 28 mai, pe teritoriul României au fost confirmate 18.791 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.629 au fost declarate vindecate și externate, a informat joi Grupul de Comunicare Strategică de pe lângă Guvernul României. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 197 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 182 de pacienți.

Conform aceleiași surse, numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, este următorul:

Pentru județul Neamț, numărul de cazuri confirmate prezentat joi, de 877, este cu patru mai mare decât cel din ziua precedentă.

Totodată, până joi, la ora 13, au fost semnalate cazurile a 1.229 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, care au decedat.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 3.712 de  persoane. Alte 89.787 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 410.000 de teste.

 

 

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0