19 şoferi au devenit pietoni

HomeActualitate

19 şoferi au devenit pietoni

 

politie controlÎn perioada 18 – 24 aprilie, poliţiştii Serviciului Rutier Neamţ au acţionat pe linia combaterii excesului de viteză, în cadrul campaniei preventive Speed, activitate coordonată de Organizaţia Poliţiilor Rutiere Europene. Scopul acestei acţiuni a fost reprezentat de reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora determinate de nerespectarea regimului legal de viteză de către conducătorii auto, conştientizarea opiniei publice, precum şi sancţionarea nerespectării acestei obligaţii prevăzute de legislaţia rutieră.

Poliţiştii rutieri au acţionat pe parcursul întregii săptămâni, folosind toate aparatele radar din dotare, ocazie cu care au fost aplicate 856 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea regimului legal de viteză, au fost reţinute 19 permise de conducere pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise şi au fost constatate zece infracţiuni la regimul circulaţiei.

„Reamintim conducătorilor auto că limitele legale de viteză sunt următoarele: limita maximă de viteză în localităţi este de 50 km/h; limitele maxime de viteză în afara localităţilor sunt pe autostrăzi – 130 km/h, pe drumurile expres sau pe cele naţionale europene – 100 km/h, iar pe celelalte categorii de drumuri – 90 km/h. Serviciul Rutier Neamţ recomandă conducătorilor auto să respecte regimul legal de viteză, atât în localităţi, cât şi în afara acestora, pentru prevenirea producerii de evenimente rutiere”, precizează un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Neamţ.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0