Prima paginăNeamt

18.000 de nemțeni nu au acte

Dimensiune text

Prefectura județului Neamț a făcut publice datele minirecensămîntului  realizat după solicitarea Guvernului României, în urma referendumului din data de 29 iulie. Mii de persoane din Neamț au cărțile de identitate expirate sau nu și-au făcut niciodată documente, deși au peste 18 ani. Minirecensămîntul primăriilor a scos de pe listele electorale 1.660 de persoane.

 

La nivelul județului Neamț, primăriile au comunicat că 1.660 persoane apăreau în mod eronat în listele permanente. Dintre acestea, 103 persoane erau decedate, 65 persoane și-au pierdut dreptul de a vota, 16 persoane au obținut statutul de cetățean român cu domiciliul în străinătate, cinci persoane au pierdut cetățenia română, iar 501 persoane aveau actul de identitate expirat și nu a fost reînnoit. Au fost scoase de pe listele electorale alte 104 persoane care și-au schimbat domiciliul fără a fi radiate din lista localității rezidenței anterioare, 57  persoane care se identifică la un domiciliu într-un număr ce nu se corelează cu suprafața locuibilă și numărul de camere ale imobilului, 27 persoane care și-au schimbat numele prin căsătorie, divorț, pe cale administrativă și 782 persoane cu reședința /domiciliul în străinătate.

Pe lîngă cazurile comunicate de primării, Direcția Județeană de Evidența Persoanelor – Neamț a identificat 18.218 persoane al căror act de identitate avea termenul de valabilitate expirat și tineri cu vîrsta peste 18 ani care nu posedau act de identitate.

Tabelele nominale cuprinzînd cazurile de neoperare au fost comunicate de către primării direct către Direcția Județeană de Evidența Persoanelor – Neamț, în vederea corectării. Rolul Instituției Prefectului a fost de a centraliza numeric datele primite de la primării cu referire la întocmirea listelor electorale. Operațiunile de centralizare au fost încheiate vineri, 17 august, iar rezultatele au fost comunicate Ministerului Administrației și Internelor.

Doresc să le mulțumesc primarilor, secretarilor și funcționarilor din primării și din cadrul Instituției Prefectului pentru că și-au îndeplinit sarcinile de serviciu„, a declarat prefectul Ilie Dumitru Haralambie Mitea.

Partajează articolul
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

COMENTARII

WORDPRESS: 1
 • emi 9 ani

  S-au chinuit degeaba sa scoata aceste date,numeni nu a tinut cont de ele.Mai e mult pana la noi se va impune legea,semanam tot mai mult cu un sat fara caini!