Prima paginăSanatate

165 de cazuri noi de infecție COVID-19 la nivel național. Stagnare a numărului de cazuri în Neamț

165 de cazuri noi de infecție COVID-19 la nivel național. Stagnare a numărului de cazuri în Neamț

Dimensiune text

 

Până miercuri, 27 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.594 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 12.162 au fost declarate vindecate și externate, a informat miercuri Grupul de Comunicare Strategică de pe lângă Guvernul României. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 165 de noi cazuri de îmbolnăvire. La ATI, în acest moment, sunt internați 198 de pacienți.

Conform aceleiași surse, numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, este următorul:

Pentru județul Neamț, numărul de cazuri confirmate prezentat miercuri, de 873, este același cu cel din ziua precedentă.

Totodată, până miercuri, la ora 13, au fost semnalate cazurile a 1.219 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași, Maramureș, Olt și Ilfov, care au decedat.

Între cazurile pacienților decedați prezentate de autorități miercuri ca fiind asociate COVID-19 se numără și cel al unei femei în vârstă de 71 de ani, din județul Neamț. Aceasta suferea și de diabet zaharat tip II, obezitate, bigeminism ventricular și sepsis cu punct de plecare pulmonar cu pseudomonas aeruginosa; testul pentru infecția cu coronavirus a fost confirmat în data de 14 mai, decesul pacientei survenind în data de 25 mai.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.935 de  persoane. Alte 82.655 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 397.563 de teste.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0