Prima paginăSanatate

14 milioane de lei pentru îngrijiri la domiciliu

Dimensiune text

Anul acesta, bolnavii din județ care necesită îngrijiri la domiciliu vor fi îngrijiți de trei asociații, dintre care două din Piatra Neamț. În zona Romanului, singura asociație care a încheiat contract cu Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț este Centrul Diecezan Caritas Iași, care îngrijește atît bolnavii din oraș, cît și pe cei din mediul rural.

 

 

Pentru acest an, CAS Neamț a alocat la capitolul îngrijiri medicale 14,3 milioane de lei. „Suma este identică cu cea de anul trecut, însă mai mare decît în anii precedenți. De asemenea, tot pentru îngrjiri medicale avem alocate fonduri și din capitolul asistență socială, cum sînt ajutoarele sociale, pe care le distribuim tot prin intermediul fundațiilor de îngrijiri la domiciliu„, a precizat jurist Valerică Frățilă, președintele CAS Neamț.

Dacă în această privință lucrurile s-au îmbunătățit, nu același lucru se poate spune la capitolul dispozitive și echipamente medicale. Deși zeci de pacienți din județ sînt, de mai bine de un an, pe liste de așteptare pentru proteze sau aparate auditive, sumele alocate aici sînt în scădere față de anul trecut. Astfel, dacă anul trecut s-au alocat 2,237 milioane de lei pentru echipamente și dispozitive medicale, anul acesta bugetul alocat este de numai 1,960 milioane de lei.

COMENTARII

WORDPRESS: 0