Prima paginăPolitica

13 Septembrie, moment aniversar!

Dimensiune text

(P)

Adresez acest mesaj personalului din serviciile profesioniste de urgență în semn de adîncă prețuire, recunoaștere și mulțumire pentru efortul și eroismul de care dau dovadă în fiecare zi, camarazi care, nu de puține ori, în luptă cu flăcările sau cu stihiile naturii, au făcut dovada sacrificiului suprem. Pentru aceasta, ați cîștigat respectul, prețuirea și, desigur, încrederea cetățeanului.

 

Împreună cu structurile de descarcerare și prim ajutor SMURD și cu cele de protecție civilă, aveți rolul decisiv în asigurarea protecției și liniștii cetățenilor și a comunităților, motiv pentru care este necesar să consolidați sistemul național de management al situațiilor de urgență orientîndu-l continuu către nevoile de siguranță ale cetățeanului.

Este adevărat, vremurile pe care le traversăm nu sînt deloc ușoare,  nici pentru militari, nici pentru civili, dar noi românii am mai trecut prin momente grele și le-am depășit cu bine. Am convingerea că, împreună, uniți în proiecte constructive, vom reuși. Trebuie să luăm exemplu de la pompierul care pleacă în misiune pentru a-și face datoria sub drapel, să ne păstrăm curajul, credința și încrederea.

Sărbătorirea zilei pompierilor din România, la 164 de ani de la bătălia din dealul Spirii, reprezintă un moment aniversar emoționant, dar și un moment dătător de speranță pentru români. Eu cred cu tărie în valorile naționale, în puterea poporului român. Cred în special în tineri, cei care avem datoria de a ne mobiliză, de a ne pregăti continuu pentru creșterea capacității noastre de a răspunde prompt tuturor provocărilor personale sau de grup.

Vă rog să primiți, cu prilejul acestei sărbători, urările mele de bine, sănătate și fericire. La mulți ani!

 

Deputat Marius Neculai

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0