13 contestații au fost depuse în Neamț la concursul pentru funcțiile de director de școli

HomeSocial

13 contestații au fost depuse în Neamț la concursul pentru funcțiile de director de școli

 

profesori-cancelarie-catalog1Inspectoratul Școlar Județean Neamț a anunțat miercuri, 23 noiembrie, lista contestațiilor depuse de candidații la concursul pentru funcțiile de director și director adjunct din unitățile de învățământ din județ. Cei care nu au fost mulțumiți de nota obținută la interviu au putut depune contestații în perioada 21 – 23 noiembrie. Nu au putut fi contestate proba scrisă sau analiza CV-ului, unde baremul a fost clar.

Lista publicată de ISJ cuprinde 13 contestații, depuse de zece candidați. Din zona Roman, contestații au fost depuse de către: Maria Campău, candidat pentru funcția de director al Școlii „Vasile Alecsandri” din Roman,  Elena Duminică, aceasta candidând pentru funcția de director al Școlii Trifești, și Magdalena Gheorghiță, candidat la funcția de director al Liceului Tehnic „Vasile Sav” din Roman.

La concursul desfășurat în lunile octombrie și noiembrie, la Școala „Vasile Alecsandri” din Roman pentru funcția de director s-au înscris actualul director – Maria Campău, și Roxana Gabriela Pătrăuceanu. Roxana Gabriela Pătrăuceanu a obținut un punctaj de 132,625 de puncte (41,875 de puncte la proba scrisă, 43,75 de puncte la evaluarea CV-ului și 47 de puncte pentru oferta managerială), în timp ce Maria Campău a obținut 132,375 de puncte (43,125 puncte la proba scrisă, 40 de puncte la evaluarea CV-ului și 49,25 de puncte pentru oferta managerială).

La Liceul Tehnologic „Vasile Sav”, la concursul pentru funcția de director s-au înscris Magdalena Gheorghiță și Dan Zaharia. Magdalena Gheorghiță nu a trecut examenul oral, fiind respinsă la prezentarea ofertei manageriale. Dan Zaharia, actualul director, a luat per total un punctaj mai mare: 45 la proba scrisă, 43.75 la evaluarea CV-ului și 48,30 la prezentarea ofertei managerial, păstrându-și funcția.

Ambii candidați pentru funcția de director al Școlii Trifești au fost respinși: Elena Duminică a obținut 45 de puncte la proba scrisă, 36,25 de puncte la evaluarea CV-ului și doar 26,550 de puncte la prezentarea ofertei manageriale, iar Pavel Petrea a obținut 42,5 puncte la proba scrisă și doar 33,75 de puncte la evaluarea CV-ului.

Soluţionarea contestaţiilor şi afişarea rezultatelor finale vor avea loc în perioada 24 noiembrie – 9 decembrie 2016. Pentru a asigura un cadru obiectiv de evaluare care să genereze o ierarhizare corectă a candidaților, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice a anunțat marți, 22 noiembrie, că a decis ca evaluarea acestor contestații să fie făcută de o comisie din alt județ decât cel în care a fost susținută proba. Sunt declarați „admiși” candidații care au realizat un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și un punctaj total de cel puțin 105 puncte prin cumularea punctajelor celor trei probe de concurs.

Ultima etapă a concursului – validarea în consiliul de administraţie al inspectoratului şcolar a rezultatelor finale și transmiterea acestora la minister – este programată în data de 16 decembrie 2016.

isj-neamt-contestatii

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0