Prima paginăSanatate

13.163 de cazuri de infecție COVID-19 la nivel național. 520 de cazuri în Neamț

13.163 de cazuri de infecție COVID-19 la nivel național. 520 de cazuri în Neamț

Dimensiune text

 

Până duminică, 3 mai, pe teritoriul României au fost confirmate 13.163 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 4.869 au fost declarate vindecate și externate, a informat duminică Grupul de Comunicare Strategică de pe lângă Guvernul României.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 431 de noi cazuri de îmbolnăvire. Autoritățile precizează că numărul cazurilor noi se ponderează cu numărul cazurilor noi anunțate în cursul zilei de 2 mai. (165 noi cazuri), întrucât au fost constatate decalaje în înregistrarea acestora pe fondul ajustărilor în sistemul de raportare din teritoriu. La ATI, în acest moment, sunt internați 255 de pacienți.

Conform aceleiași surse, numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică, este următorul:

Pentru județul Neamț, numărul de cazuri confirmate prezentat sâmbătă a crescut cu cinci și cu alte opt duminică, ajungând la 520.

Totodată, până duminică, la ora 13, au fost semnalate cazurile a 780 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19, internate în spitale din Dolj, București, Iași, Suceava, Arad, Bacău, Timiș, Cluj, Neamț, Hunedoara, Constanța, Satu Mare, Sibiu, Ialomița, Bistrița-Năsăud, Covasna, Dâmbovița, Vrancea, Galați, Caraș-Severin, Mureș, Giurgiu, Bihor, Argeș, Vaslui, Botoșani, Alba, Sălaj, Brașov, Mehedinți, Teleorman, Gorj, Prahova, Vâlcea, Călărași și Maramureș, care au decedat.

Dintre decesele asociate COVID-19 confirmate în ultimele două zile, trei sunt ale unor persoane din județul Neamț. Primul caz este cel al unui bărbat de 65 de ani, internat în data de 23 aprilie la Spitalul de Neurochirurgie Iași, în stare gravă, intubat, secția ATI – suferind și de diabet zaharat de tip II și hipertensiune arterială. Proba pentru testarea infecției COVID-19 a fost prelevată în 23 aprilie, testul fiind confirmat pe 27 aprilie. Decesul pacientului a survenit în data de 1 mai.

Al doilea caz este al unui bărbat de 67 de ani, din județul Neamț. Acesta a fost internat în data de 24 aprilie, în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț – secția ATI, suferind și de obezitate și diabet zaharat tip II. Proba pentru testarea infecției COVID-19 a fost prelevată în 24 aprilie, testul fiind confirmat o zi mai târziu. Decesul pacientului a survenit în data de 1 mai.

Cel de-al treilea caz este al unei femei de 61 de ani, din județul Neamț. Aceasta a fost internată în data de 25 aprilie în Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț – secția ATI, suferind și de obezitate gradul II și diabet zaharat. Proba pentru testarea infecției COVID-19 a fost prelevată în 25 aprilie, testul fiind confirmat două zile mai târziu. În data de 1 mai, pacienta a fost transferată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Iași – secția de Boli Infecțioase, unde a decedat în data de 2 mai.

În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, 2.349 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 1.387 în Italia, 560 în Spania, 29 în Franța, 271 în Germania, 71 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 3 în SUA, 4 în Austria, 3 în Belgia, 6 în Japonia, 2 în Indonezia, 2 în Elveția, 2 în Turcia  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta și Suedia. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 93 de cetățeni români aflați în  străinătate, 29 în Italia, 19 în Franța, 28 în Marea Britanie, 8 în Spania, 4 în Germania, 2 în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția și unul în SUA, au decedat. Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 21 au fost declarați vindecați: 9 în Germania, 8 în Franța, 2 în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 13.349 de  persoane. Alte 20.123 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 195.508 de teste.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0