Prima paginăSocialEducatie

1.846 de procese ale sindicaliştilor din învățământ

Dimensiune text

Din 2008 până în 2014, reprezentanţii Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învăţământ Neamţ au deschis 1.846 de procese. Cea mai recentă victorie: recuperarea cheltuielilor cu naveta pentru 89 de dascăli, în luna ianuarie. 

Sindicatul Liber al Lucrătorilor din Învăţământ Neamţ a recuperat în instanţă, în prima lună a anului, decontarea cheltuielilor de navetă pentru 89 de dascăli, de la mai multe unităţi de învăţământ din judeţ. Sumele obţinute reprezintă cheltuielile datorate pentru perioada 2011 – 2013, la care se adaugă dobânda legală aferentă perioadei în care dascălii „au creditat” bugetul local. Pe lista fericiţilor care îşi vor vedea banii înapoi în buzunar sunt 18 profesori şi învăţători de la Școala „Vlad Dănulescu” din Pânceşti, suma cuvenită lor fiind de 18.158 de lei, la care se va adăuga şi dobânda, un profesor de la Școala „Sergiu Celibidache”, care are de primit 2.245 de lei, 11 profesori şi învăţători de la Școala Poienari, care au de primit 2.624 de lei, un profesor de la Colegiul Naţional „Calistrat Hogaş”, trei profesori navetişti de la Școala nr. 3 Piatra Neamţ, 12 profesori navetişti de la Liceul Economic Piatra Neamţ, nouă de la Școala 2 Piatra Neamţ şi 34 de navetişti de la Școala Pângăraţi.

Pe rol mai sunt, pe aceeşi speţă, 200 de dosare, care au primit termen de judecare pentru luna februarie. Printre acestea sunt acţiuni înaintate împotriva şcolilor Buruieneşti, Doljeşti, Văleni şi Bîra.

„Putem spune că suntem satisfăcuţi că am reuşit să recuperăm banii colegilor noştri, inclusiv dobânda legală datorată pentru perioada scursă până la punerea în practică a sentinţelor”, a spus Gabriela Grigore, secretar general al Sindicatului Liber al Lucrătorilor din Învăţământ Neamţ.

Începând din 2008 şi până la sfârşitul anului 2014, sindicaliştii din Neamţ au iniţiat 1.846 de acţiuni în instanţă pentru recuperarea drepturilor salariale sau a altor sume cuvenite dascălilor. În marea majoritate a situaţiilor, sindicaliştii au avut succes în cauză.

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0