1.600 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în județ, săptămâna aceasta

HomeSanatate

1.600 de persoane s-au vaccinat împotriva COVID-19 în județ, săptămâna aceasta

De la începutul campaniei de vaccinare împotriva noului coronavirus COVID-19 și până sâmbătă, 5 februarie, în județul Neamț au fost administrate 270.874 doze de vaccin, din care 88.663 doza a 2-a, informează Direcția de Sănătate Publică (DSP) Neamț. Din data de 28 septembrie, 31.006 persoane au fost vaccinate cu doza a 3-a. Au fost raportate 60 de reacții adverse locale și generale. Au fost raportate 2 reacții adverse la administrarea dozei a 3-a de vaccin. 27 de copii cu vârsta între 5 și 11 ani au fost vaccinați cu vaccinul pediatric împotriva COVID-19. Nu au fost raportate reacții adverse.

În 93 de cabinete ale medicilor de familie au fost vaccinate până în acest moment 19.608 persoane cu vaccinul Johnson & Johnson și 724 persoane cu vaccinul Pfizer. 12.207 de persoane au fost vaccinate, cu schemă completă, în mediul rural, în 56 de cabinete de medicina de familie. Conform Registrului Electronic de Vaccinări, 152.372 de persoane cu domiciliul în județul Neamț, din care 71.227 cu domiciliul în mediul rural, sunt vaccinate anti-COVID cu schemă completă în centrele de vaccinare din județ și din țară. Până sâmbătă, 5 februarie, DSP Neamț a ridicat de la Centrul regional de Depozitare Iași 297.510 doze de vaccin împotriva COVID-19, în 76 tranșe.

Echipele mobile de vaccinare au vaccinat săptămâna aceasta 60 de persoane, din Botești, Gherăești și Podoleni și persoane nedeplasabile din Piatra Neamț și Roman. Săptămâna viitoare sunt programate acțiuni de vaccinare în Văleni și Tazlău. Pentru a fi imunizați prin intermediul echipelor mobile, trebuie să anunțați la primării, la cabinetele medicilor de familie, asistenții medicali comunitari sau asistenții sociali intenția de vaccinare. Vă puteți vaccina cu Pfizer sau Johnson & Johnson.

În perioada 29 ianuarie – 4 februarie au fost administrate 1.633 de doze de vaccin. 320 persoane au fost vaccinate cu produsul Johnson & Johnson. 217 de persoane au fost vaccinate în 22 de cabinete medicale de familie.

Locațiile de vaccinare din județul Neamț sunt:
– Piatra Neamţ: „Piața Centrală Sf. Gheorghe”, vaccinare cu Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson; „Campusul Liceului Tehnologic Economic Administrativ”, vaccinare cu Pfizer, Moderna, AstraZeneca și Johnson & Johnson, precum și cu vaccin pediatric Pfizer;
– Roman: „Colegiul Tehnic Miron Costin”, vaccinare cu Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson, precum și cu vaccin pediatric Pfizer;
– Tîrgu Neamț: „Sală sport – Club Sportiv”, vaccinare cu Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson;
– Roznov: „Școala de artă și meserii”, vaccinare cu Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson;
– Bicaz: „Bloc ANL” – vaccinare cu Pfizer, Moderna, Johnson & Johnson;
– Săvinești: „Cămin Cultural”, vaccinare cu Pfizer, Johnson & Johnson;
– Zănești: „Fost dispensar Uman”, vaccinare cu Pfizer, Johnson & Johnson, Moderna.

106 medici de familie au încheiat contracte cu CAS Neamț pentru vaccinarea anti-Covid. În cabinetele medicilor de familie, vă puteți vaccina cu vaccinul Pfizerși Johnson& Johnson. Contactați medicul dumneavoastră de familie pentru a afla cum puteți să vă vaccinați la cabinet, mai precizează reprezentanții DSP Neamț.

 

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0