HomeSocialEducatie

1.343 de contestații la bacalaureat

559 de contestații au fost depuse la limba română

Absolvenții claselor a XII-a care au participat la examenul de bacalaureat și s-au declarat nemulțumiți de notele obținute au avut la dispoziție luni, 8 iulie, patru ore pentru a depune contestație. Cereri pentru recorectarea lucrărilor au fost depuse atât de absolvenții care au trecut cu bine de examenul de maturitate, dar vor o mărire de notă, cât și de cei care au fost declarați respinși, dar încearcă să obțină în plus câteva sutimi sau chiar puncte. „Au fost depuse 1,343 de contestații, la 23 de discipline, cele mai multe – 559 – fiind depuse la limba română”, a precizat profesoara Gabriela Banu, inspector școlar adjunct al Inspectoratului Școlar Județean (ISJ) Neamț.

Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 9-11 iulie, urmând ca, pe 12 iulie, să fie afișate rezultatele finale ale examenului național de bacalaureat.

Cei care nu s-au prezentat la examen sau care au fost declarați respinși la prima sesiune a bacalaureatului mai au o șansă la sesiunea de toamnă a examenului. Înscrierea candidaților la sesiunea de toamnă este programată în perioada 15 – 19 iulie. Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A) va avea loc între 19 – 20 august, iar evaluarea competențelor digitale (proba D), între 20 – 21 august. Competențele lingvistice într-o limbă de circulație internațională (proba C) vor fi evaluate în intervalul 22 – 23 august. Prima probă scrisă din cadrul celei de-a doua sesiuni a bacalaureatului, la limba și literatura română (proba E, a), va avea loc pe 26 august. Proba obligatorie a profilului (proba E, c) este programată pentru 28 august, iar proba la alegere a profilului și specializării (proba E,d), pe 30 august.

Primele rezultate ale sesiunii de toamnă a bacaluareatului vor fi afișate pe 2 septembrie, când candidații nemulțumiți de notele primite vor putea depune contestație. Rezolvarea cererilor de recorectare a lucrărilor este programată în perioada 3 – 4 septembrie, iar afișarea rezultatelor finale, pe 5 septembrie.

Comentarii

WORDPRESS: 0