1.170.000 de lei de la Consiliul Județean pentru bisericile din județ. Fonduri pentru biserici din Roman, Cotu-Vameș, Rotunda, Gherăești și Nisiporești

1.170.000 de lei de la Consiliul Județean pentru bisericile din județ. Fonduri pentru biserici din Roman, Cotu-Vameș, Rotunda, Gherăești și Nisiporești

Dimensiune text

 

 

Mai multe biserici din județul Neamț urmează a primi suma de 1.170.000 din bugetul județului, conform unui proiect de hotărâre aprobat în ședința extraordinară a Consiliului Județean Neamț de marți, 2 octombrie. Banii vor fi alocați către 29 de biserici ortodoxe și romano-catolice din județ, în urma solicitărilor venite de la Mitropolia Moldovei și Bucovinei, a Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, respectiv a Episcopiei Romano-Catolice de Iași.

„În conformitate cu prevederile OG 82/2001, unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România pot beneficia, la cerere, de sprijin financiar, în limita prevederilor bugetare anuale. Potrivit dispozițiilor HG 1470/2002 privind aprobarea normelor metodologie pentru aplicarea prevederilor OG 82/2001 republicată, alocarea sprijinului financiar unităților de cult se realizează prin hotărâre a consiliilor locale, județene, la solicitarea unităților centrale de cult, formulată pe baza cererilor primite de la unitățile locale de cult”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre dezbătut de consilierii județeni în ședința de marți.

În zona Roman, vor primi fonduri următoarele parohii: Parohia ortodoxă Cotu Vameș II, 40.000 de lei (față de 20.000 de lei, solicitarea inițială) pentru continuarea lucrărilor de construire a așezământului social-filantropic; Parohia ortodoxă Cotu Vameș, 30.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construire a casei praznicale; Parohia „Sf. Împărați Constantin și Elena” din Roman, 30.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de construire a Centrului social-cultural; Parohia romano-catolică „Sf. Francisc de Assisi”, Rotunda, Doljești, 50.000 de lei pentru construirea capelei mortuare și refacerea împrejumuirii cimitirului; Parohia romano-catolică „Isus Milostiv” Gherăești, 30.000 de lei pentru continuarea lucrărilor de constrire a bisericii; Parohia romano-catolică „Adormirea Maicii Domnului”, Nisiporești, Botești, 50.000 de lei pentru lucrări de renovare și reparații curente la biserica parohială.

 

Foto: facebook / Consiliul Județean NeamțCOMENTARII

WORDPRESS: 0