1.000.000 de lei de la Consiliul Județean, pentru 36 de biserici din județ

HomeReligie

1.000.000 de lei de la Consiliul Județean, pentru 36 de biserici din județ

Mai multe biserici din județul Neamț urmează a primi suma de 1.000.000 de lei din bugetul județului, conform unei hotărâri aprobate în ședința ordinară a Consiliului Județean Neamț de joi, 21 aprilie. Banii vor fi alocați către 36 de lăcașuri de cult din județ, în urma solicitărilor venite de la: Mitropolia Moldovei și Bucovinei, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului și a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea – Conferința Moldova.

„În conformitate cu prevederile OG 82/2001, unitățile de cult aparținând cultelor religioase recunoscute din România pot beneficia, la cerere, de sprijin financiar, în limita prevederilor bugetare anuale. Potrivit dispozițiilor HG 1470/2002 privind aprobarea normelor metodologie pentru aplicarea prevederilor OG 82/2001 republicată, alocarea sprijinului financiar unităților de cult se realizează prin hotărâre a consiliilor locale, județene, la solicitarea unităților centrale de cult, formulată pe baza cererilor primite de la unitățile locale de cult”, se arată în referatul de aprobare al proiectului de hotărâre votat de consilierii județeni în ședința de joi.

În zona Roman, vor primi fonduri: Parohia „Sf. Gheorghe” din Roman (foto), 20.000 de lei, pentru lucrări de construire altar de vară/foișor; Parohia Poienari, 30.000 de lei pentru lucrări de construire a bisericii parohiale; Parohia Butnărești, comuna Secuieni, 10.000 de lei pentru lucrări de reparații curente la casa parohială; Parohia Ghidion, comuna Stănița, 20.000 de lei pentru lucrări de reabilitare a acoperișului și la Așezământul Social Filantropic din Ghidion; Parohia Vulpășești, comuna Sagna, 30.000 de lei pentru lucrări de reparații curente la biserica parohială.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 1
  • IOAN 1 an ago

    Parohia Icusesti , nimic, nimic ….sau nu cotizeaza unde trebuie !!!