Prima paginăSocial

Reabilitarea termică a Policlinicii ar putea începe în acest an. Costul estimat, circa 950.000 de lei

Reabilitarea termică a Policlinicii ar putea începe în acest an. Costul estimat, circa 950.000 de lei

Dimensiune text

Reprezentanții Primăriei Roman speră să poată începe în acest an prima parte a proiectului de reabilitare a clădirii în care funcționează Policlinica Roman, etapa de reabilitare termică a imobilului, a anunțat primarul Leonard Achiriloaei în cadrul conferinței de presă susținute joi, 14 ianuarie.

„În ceea ce privește proiectul de reabilitare a Policlinicii din Roman, în urma discuției cu proiectanții, am primit un deviz preliminar pentru prima etapă a proiectului, cea care va cuprinde refacerea termo-energetică exterioară, hidroizolații, montare termosistem interior și ferestre. Acest deviz comunicat preliminar ajunge la o valoare de 952.000 de lei. Devizul este în verificare la nivelul Direcției Tehnice și de Investiții din primărie, pentru ca, apoi, să primim documentul oficial, să putem face demersurile ulterioare și, sperăm noi, în acest an, să putem face procedura și dacă timpul ne permite, să începem și lucrările”, a afirmat primarul Leonard Achiriloaei.

Demersurile pentru reabilitarea Policlinicii trenează de aproape șapte ani. A fost nevoie de mai multe discuții, timp de mai mulți ani, ca reprezentanții municipalității să se pună de acord cu ceilalți deținători de spații din clădire – proprietari, concesionari și alte instituții publice care funcționează în clădire (DSP, Medicina Legală, Unitatea de Transfuzie Sânge), pentru a se contura un proiect unitar de reabilitare a clădirii. O a doua etapă a proiectului o va presupune reabilitarea spațiilor din interior. Cea mai mare parte a costurilor va fi suportată de Primărie, care deține cel mai mult spațiu, în timp ce partea privată este de circa 13-14% din suprafața utilă a clădirii.

 

 

Partajează articolul

COMENTARII

WORDPRESS: 0