Reabilitarea Casei Celibidache, scoasă la licitație de Compania Națională de Investiții

HomeCultural

Reabilitarea Casei Celibidache, scoasă la licitație de Compania Națională de Investiții

 

La finalul săptămânii trecute, Compania Națională de Investiții (CNI) a publicat în platforma de achiziții publice SICAP anunțul privind scoaterea la licitație a proiectării și execuției lucrărilor privind reabilitarea monumentului istoric Casa „Sergiu Celibidache” din municipiul Roman, a anunțat luni deputatul Laurențiu Leoreanu.

„Acest proiect de suflet pentru mulți romașcani a fost publicat în SICAP, sistemul informatic pentru achiziții publice, spre licitație, iar din acest moment așteptăm firmele interesate să depună ofertele de execuție. Mă aștept la oferte concrete și corecte, din partea unor constructori competenți și serioși, astfel încât calitatea lucrărilor să se ridice la nivelul pe care acest obiectiv important pentru romașcani îl merită. Iată încă un pas concret în demersul nostru de a mai avea un monument consolidat, reabilitat, modernizat și funcțional în municipiul Roman. A fost dificil, a durat mai mult decât ne-am fi dorit, au fost obstacole pentru care am depus tot efortul să le elimin, dar ne aflăm pe drumul cel bun”, a transmis deputatul Laurențiu Leoreanu.

Conform anunțului publicat pe SICAP de CNI vineri, 31 iulie, proiectul cu titlul „Servicii de proiectare, asistență tehnică din partea proiectantului și execuția de lucrări pentru obiectivul de investiții: «Conservarea, restaurarea și protecția clădirii Casa Celibidache în vederea valorificării patrimoniului cultural, str. Veronica Micle nr. 2, municipiul Roman, județul Neamț»” are o valoare estimată de 4,42 milioane de lei, criteriul de atribuire fiind prețul cel mai scăzut, iar termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 27 august 2020, ora 15:00.

În 2012, Casa Celibidache a fost achiziționată de administrația locală romașcană de la moștenitorii compozitorului Sergiu Celibidache, efortul financiar fiind de peste 100.000 de euro. Primăria Roman a încercat reabilitarea acesteia cu fonduri europene, fără succes, însă. În luna martie a anului 2018, consilierii locali romașcani au aprobat transmiterea clădirii din proprietatea publică a Municipiului Roman și administrarea Consiliului Local Roman, în proprietatea publică a Județului Neamț și administrarea Consiliului Județean Neamț, pentru a se putea obține fonduri pentru reabilitare prin CNI. În același an, imobilul a fost introdus pe lista de proiecte de la CNI, fondurile necesare investiției fiind aprobate anul trecut.

 

 

Comentarii

WORDPRESS: 0