HomeActualitateNeamt

ANI o acuză pe Emilia Arcan de incompatibilitate

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) o acuză pe Emilia Arcan, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ, de faptul că, timp de mai bine de un an, aceasta s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate. Conform unui comunicat al ANI emis luni, 23 noiembrie, Emilia Arcan „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 octombrie 2012 – 19 decembrie 2013, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Neamţ şi funcţia de administrator al SC Europandra SRL, încălcând, astfel, dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003”.

Emilia Arcan dezminte acuzaţiile ANI şi susţine că nu a primit niciun raport referitor la acest lucru. „Este o poveste mai veche. Eu am fost administrator la o societate, dar, în 2009, am mers la Oficiul Registrului Comerţului (ORC) şi am cerut dizolvarea societăţii. După ce au apărut informaţii cum că aş fi în stare de incompatibilitate, am mers la ORC şi am cerut explicaţii. Au dat din umeri şi au spus că trebuia să mai trec pe acolo. Nu ştiu de ce aş mai fi făcut asta, fiindcă eu plătisem peste 2.000 de lei pentru întocmirea actelor de dizolvare a firmei. Nu ştiu ce să spun referitor la această chestiune, eu nu am primit niciun răspuns, după ce am trimis documentele justificative”, a afirmat Emilia Arcan.

În acelaşi comunicat al ANI se arată că şi Vasile Iliuţă, primarul comunei Borleşti, ar fi fost în stare de incompatibilitate, „în perioada 6 septembrie 2012 – 10 ianuarie 2014, întrucât a deţinut, simultan, funcţia de primar şi calitatea de reprezentant al Primăriei Comunei Borleşti în cadrul Consiliului de Administraţie al Școlii Gimnaziale «Ioan Grigore Teodorescu» Ruseni”.

Comentarii

WORDPRESS: 0