Home

Finală națională a copiilor la atletism

La naționalele din sală, din aprilie, Bontaș, Oprea și Ciurdea au luat medalii.

 

 

Proba de maximă importanță a celor mai mici dintre atleți, cei de la grupele de copii C1, C2 și C3, va fi cea care va începe mâine pe stadionul „Iolanda Balaș Șoter” din București, unde sunt programate întrecerile finale ale Campionatului Național.

În aprilie, la naționalele indoor, s-au remarcat trei sportivi din Roman, toți de la Clubul Atletic. Rebeca Elena Bontaș și Paul Mădălin Oprea, ambii de la Clubul Atletic Roman, au luat medalii de argint, iar colega lor de club Mădălina Adriana Ciurdea s-a clasat pe locul al treilea.

Rebeca Elena Bontaș, elevă a profesorului Traian Macovei, a fost foarte aproape de o medalie de aur în proba de săritură în înălțime la categoria C1, sportivi născuți în 2000 și 2001, dar s-a ales „doar” cu cea de argint, cu o cea mai bună săritură de 1,42 metri. A încercat și la 1,45 metri. Dacă ar fi reușit, chiar și din a treia încercare, ar fi ieșit campioană națională, în detrimentul bucureștencei Gabriela Petre, medaliată cu aur, care a trecut dintr-a treia încercare la 1,45 metri, dar care avea rezultate anterioare mai slabe. La concursul național final în aer liber, din 24 iunie, se poate schimba ierarhia.

Cealaltă medalie de argint la naționalele indoor ale copiilor a fost obținută la triatlon, grupa C2, de Paul Mădălin Oprea, elev al lui Iulian Corugă. Paul a realizat un total de 861 de puncte, cu 20 mai puțin decât ocupantul locului I, în cele trei probe de concurs, 50 metri plat, săritura în lungime și 600 metri. Mădălina Ciurdea, elevă a aceluiași Corugă, a adus medalie de bronz pentru Roman la săritura în lungime, cu 5,02 metri, la 6 centimetri de a doua clasată și la 29 de prima. Obiectivul, adică medalia, a fost îndeplinit. „Clasarea pe podium, cu o săritură de peste cinci metri, este ținta noastră în acest an”, a spus antrenorul Iulian Corugă la sfârșitul anului trecut

Toți cei trei amintiți au posibilitatea de a mai urca o treaptă, situație în care se află și Matei Octavian Severin – locul al patrulea la triatlon în sezonul de iarnă, grupa C2, copii născuți în 2002 sau 2003. C1 sunt cei născuți în 2000 și 2001.

[sam id=”3″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0