HomeSanatateNeamt

Gripa a ocolit județul Neamț până în prezent

În ciuda faptului că temperaturile din ultimele zile au scăzut mult sub pragul de confort, în judeţul Neamţ nu s-a înregistrat niciun caz de gripă până în prezent, iar numărul afecţiunilor respiratorii este, deocamdată, în limitele normale perioadei.

„Până la această dată, nu a fost confirmat niciun caz de gripă în judeţ. Am avut câteva suspiciuni, dar care nu s-au confirmat. În ceea ce priveşte numărul afecţiunilor respiratorii, acestea se situează între limitele perioadei, respectiv între 1.000 şi 2.000 de cazuri săptămânal. Ne aşteptăm ca, la sfârşitul lunii ianuarie, numărul infecţiilor respiratorii să crească, aşa cum se întâmplă în fiecare an”, a declarat medicul Roxana Pipirigeanu, şefa Serviciului Epidemiologic din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Neamţ.

La nivel naţional, situaţia este ceva mai diferită, deoarece, în multe zone, temperaturile înregistrate au fost mult mai scăzute în comparaţie cu judeţul Neamţ. Până la jumătatea lunii ianuarie, a fost semnalată o creştere constantă a numărului de infecţii respiratorii acute (gripă clinică neconfirmată, infecţii respiratorii acute severe şi pneumonii). 64.185 de români s-au îmbolnăvit, iar numărul celor afectaţi continuă să crească.

Până la ultima raportare, din data de 10 ianuarie, s-au înregistrat la nivel naţional 48 de cazuri de suspiciuni de gripă. De la începutul sezonului de supraveghere a infecţiilor respiratorii şi până la data de 12 ianuarie 2016 au fost confirmate doar patru cazuri de gripă în toată ţara.

Până la jumătatea lunii ianuarie au fost vaccinate antigripal 485.408 persoane din grupele de risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Comentarii

WORDPRESS: 0