HomeSocialRoman

Sute de familii vor primi ajutor pentru încălzire

Și anul acesta se oferă subvenţii pentru romaşcanii cu venituri mici care se încălzesc, pe timpul iernii, în perioada noiembrie 2015 – martie 2016, pe bază de gaze naturale, energie electrică sau lemne. Cererile pentru ajutoare la încălzire au trebuit depuse, până pe 13 noiembrie, la Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei municipiului Roman. După ce s-a încheiat perioada pentru depunerea documentaţiei, angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială au verificat documentele fiecărui solicitant.

„Din datele centralizate, până acum, de angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială, au fost depuse 848 de cereri pentru acordarea ajutorului de încălzire din partea familiilor sau persoanelor ce folosesc, pentru încălzirea locuinţei, gazele naturale. Au mai fost depuse 71 de cereri din partea persoanelor care se încălzesc cu lemne şi alte 30 de cereri din partea unor solicitanţi, pentru ajutor în cazul folosirii energiei electrice. Alte 56 de dosare au fost depuse de la persoane ce locuiesc în locuinţe administrate de  Municipal Locato Serv SA”, a precizat Constantin Cudalb, purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Roman.

Subvenţiile lunare  pentru cei care folosesc gaze naturale vor fi în valoare de 20 de lei pentru venituri între 540,1 şi 615 lei de persoană şi pot merge până la 262 de lei, pentru familiile care au venit lunar sub 155 de lei de persoană. Iarna trecută, în urma analizei dosarelor şi a anchetelor sociale făcute de angajaţii Direcţiei de Asistenţă Socială, au fost acceptate la plată 1.260 de dosare pentru tot atâtea familii care folosesc încălzirea pe bază de gaz metan, 54 de dosare pentru familii care folosesc echipamente de încălzire ce funcţionează pe bază de energie electrică şi alte 96 de dosare prin care s-a solicitat ajutor pentru încălzirea cu lemne a locuinţei.

Comentarii

WORDPRESS: 0