HomeSanatateRoman

Secţia de oncologie s-a mutat în Spitalul Nou

Secţia de oncologie a Spitalului Municipal de Urgenţă Roman s-a mutat la etajul a patrulea al clădirii de pe strada Tineretului. După lucrările de amenajare şi modernizare, vineri, 13 noiembrie, s-a tăiat panglica noii secţii.

„Mulţumesc conducerii spitalului şi domnului primar pentru organizarea unei secţii deosebite pentru bolnavii oncologici. Astfel, dintr-o secţie exterioară, în care am funcţionat ani de zile în condiţii necorespunzătoare pentru bolnavul oncologic, care este un bolnav pluridisciplinar, am ajuns azi să avem o secţie mai mică, dar bine dotată, echipată cu ceea ce ne trebuie, astfel încât bolnavul să se simtă bine. Din păcate, pentru moment, suntem doar doi medici oncologi la Roman – doamna doctor Robu în policlinică, eu în spital. În perspectivă, aşteptăm un medic care să preia activitatea din spital, pentru că bolnavii oncologici sunt mulţi, au nevoie de medic, de tratament şi, ca să facă naveta, este inadmisibil”, a afirmat doctor Dorina Luchian, medic primar oncolog, coordonator al secţiei.

sectia 02Secţia are, deocamdată, 20 de paturi, dar, pe viitor, există intenţia amenajării unui compartiment cu zece paturi, special pentru bolnavii care au nevoie de îngrijiri paliative.

„Mă bucur, azi, că sunt alături de doamna doctor Luchian – şi vreau să o felicit – alături de personalul medical şi, iată, secţia de oncologie, despre care tot am mai discutat, e într-o casă nouă. Spitalul municipiului Roman vrea să ajungă la standarde tot mai înalte. Vreau să lansăm un program de dezvoltare spre excelenţă. Pe secţii, să încercăm aducerea unor aparate şi echipamente, care să ridice spitalul la un nivel de excelenţă, acolo unde se poate realiza aşa ceva. Vrem să devenim un spital cât mai performant. Trebuie să vă spun că Spitalul Roman are un nivel mult ridicat faţă de alte spitale din ţară”, a afirmat Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman, prezent la eveniment.

Conform datelor centralizate de specialiştii în domeniu, în municipiul Roman sunt 1.500 de bolnavi de cancer şi, lunar, în jur de 80 de cazuri noi sunt luate în evidenţă.

Comentarii

WORDPRESS: 0