HomeActualitateRoman

Primăria nu mai vrea sediul Societății „Miron Costin”

La câteva luni de la momentul la care consilierii locali au votat achiziţionarea fostului sediul al Societăţii Culturale „Miron Costin”, reprezentanţii administraţiei publice locale s-au răzgândit şi nu vor mai face achiziţia. Motivul ar fi suma prea mare ce trebuie plătită la achiziţie.

„Nu cumpărăm. Pentru că, dacă ar fi fost suma fără TVA, aşa cum este o prevedere legislativă de care noi am fi putut beneficia, ar fi fost un lucru. Dacă nu, ca să dăm acei bani, împreună cu TVA, adică aproape încă un sfert, preţul final depăşind 80.000 de euro, vorbim că ar mai trebui încă pe atât pentru reparaţii. Gândiţi-vă că noi am dat 100.000 de euro pe Casa «Sergiu Celibidache», cu tot cu proiect, care, până la urmă, este monument, este în centrul oraşului, are o rezonanţă cu totul aparte. Și aceasta are, dar trebuie să fim şi pragmatici şi să luăm în calcul ceea ce are ca prioritate Romanul pe ordinea de zi”, a precizat primarul Laurenţiu Dan Leoreanu.

SC Immobiliare Italo Romena SRL şi-a exprimat intenţia de vânzare a imobilului situat pe strada Ștefan cel Mare, nr. 213, imobil clasificat ca monument istoric de interes local, la preţul de 60.500 de euro plus TVA. Casa de pe strada Ștefan cel Mare a fost, în ultimii ani, proprietate privată a unei persoane care nu locuieşte în Roman, după ce a fost retrocedată prin hotărâre judecătorească. Proprietarul a girat cu acest imobil un împrumut la o bancă, iar, ulterior, banca a intrat în posesia proprietăţii. Imobilul este compus din clădire în suprafaţă de 260 de metri pătraţi, anexă în suprafaţa de 157 de metri pătraţi şi teren aferent în suprafaţă de 551 de metri pătraţi.

Comentarii

WORDPRESS: 0