HomeActualitateRoman

Apă subvenționată de la primărie

O parte din apa consumată de romaşcanii cu venituri modeste ar putea fi subvenţionată de Primărie. Cel puţin aşa susţine primarul Laurenţiu Dan Leoreanu, care spune că are în plan să depună spre aprobare Consiliului Local Roman un proiect de hotărâre în acest sens.

„E o problemă pe care România o are, nu doar Moldova. Sunt oameni care, din neglijenţă, din rea-credinţă, nu plătesc, dar sunt oameni care se află în imposibilitatea de a plăti. Atunci va trebui identificat un aspect, iar eu mă gândesc, deja, pentru anul viitor, la un proiect. Un metru, doi, 2,5 metri cubi de apă consumaţi lunar să fie suportaţi de administraţia publică. Să fie un sprijin către cei cu probleme, care nu pot să facă faţă. Nu putem să-i aruncăm din oraş, sunt oameni. Ei nu şi-au dorit să ajungă în situaţia asta. Trebuie să vedem ce înseamnă ca efort bugetar şi cum se poate încadra pe o legislaţie, astfel încât să fie eligibil şi să vedem de când ar putea fi aplicat un astfel de proiect”, a spus Laurenţiu Dan Leoreanu.

Primarul municipiului Roman a precizat că inclusiv la nivelul Uniunii Europene se merge pe principiul solidarităţii şi că vrea ca acest principiu să fie aplicat şi la Roman.

Ideea subvenţionării parţiale a consumului de apă nu este una nouă. În urmă cu doi ani, consilierul local PSD Iulia Havrici a declarat că un proiect de susţinere parţială a facturii la apă şi canalizare este necesar la nivel local. „Costul a trei sau patru metri cubi ar putea fi suportat de administraţia locală în cazul romaşcanilor cu venituri mici, diferenţa urmând a fi acoperită de beneficiar”, a declarat, în decembrie 2013, Iulia Havrici.

Comentarii

WORDPRESS: 2
  • Prin aceasta masura vom subventiona pe cei ce nu muncesc Aceasta subventie sa fie data la pensionari cu pensii mici, care au muncit in viata lor ,nu toti lenesii sa beneficieze de banii mei si a celor ce au muncit si nu duc banii la carciumi.

  • mama omida 9 ani ago

    cine munceste in tara asta e luat de prost si belit de zece ori pentru puturosi !!