HomeEducatieRural

Elevii din Căuşeni învață în şcoală nouă

causeni scoala eleviPreşcolarii şi elevii din învăţământul primar din satul Căuşeni îşi desfăşoară activităţile într-o clădire nouă, construită după toate standardele. Autorităţile locale de la Boghicea au finalizat, în acest an, lucrările de construcţie la şcoala din satul Căuşeni. Iniţial, administraţia publică locală a vrut să refacă vechea clădire în care a funcţionat şcoala din Căuşeni. Calculele au arătat că soluţia cea mai bună este construirea unei noi clădiri.

Noua şcoală are cancelarie şi două clase, în care îşi desfăşoară activitatea o grupă de preşcolari, formată din 17 copii, şi 16 elevi de clasele I-IV, care învaţă în regim de dublu simultan, câte două nivele în acelaşi spaţiu.

causeni scoala„Este o investiţie utilă pentru comunitatea din Căuşeni. Satul are perspectivă de dezvoltare şi multe familii tinere, cu copii. Localitatea are şcoală, biserică, magazin nou, iar drumul care străbate satul va fi asfaltat în curând. Începând din 2013, la şcoala din satul Căuşeni s-a putut forma, după mai bine de 30 de ani, o grupă de preşcolari. Lucrările de construcţie ale şcolii au fost încheiate. Valoarea mare a lucrării, de 350.000 de lei, a presupus realizarea acestui proiect în etape. Toată construcţia a fost realizată din fonduri proprii”, a precizat Eugen Mihai, primarul comunei Boghicea.

Satul Căuşeni va avea şi drum asfaltat. Autorităţile locale au întocmit un proiect de modernizare a drumului comunal Căuşeni – Boghicea, pentru care caută surse de finanţare.

Comentarii

WORDPRESS: 0