HomeActualitateRoman

Aproape un milion de lei pentru managementul deşeurilor

Consilierii locali s-au reunit în şedinţă extraordinară luni, 12 octombrie, pentru a adopta documentaţia de atribuire pentru contractul de delegare a Zonei 2 (adică zona Romanului) din cadrul Sistemului de Management Integrat al Deşeurilor din judeţul Neamţ.

Cinci proiecte, dintre cele nouă dezbătute, au avut legătură, direct sau indirect, cu documentaţia ce va sta la baza licitaţiei pentru desemnarea operatorului la staţiile de sortare şi transfer Cordun. Astfel, în şedinţa extraordinară s-au aprobat regulamentul public de salubrizare al localităţilor din judeţ, completarea acordului de parteneriat în vederea realizării proiectului Sistemul de Management Integrat al Deşeurilor din judeţul Neamţ, documentaţia de atribuire pentru contractul de delegare prin concesiune a gestiunii unor activităţi componente ale serviciului de salubrizare din Zona 2 şi Strategia locală cu privire la dezvoltarea şi funcţionarea pe termen mediu şi lung a serviciului de salubrizare din municipiul Roman.

Un alt proiect aprobat a fost un împrumut pe care îl va lua Primăria Roman pentru plata cofinanţării în cadrul acestui proiect. Romanul trebuie să plătească 970.170 de lei, dar cofinanţarea pe acest proiect reprezintă ultimii bani alocaţi în cadrul programului, exceptând neutralizarea depozitului de gunoi temporar, care se află lângă fosta groapă de gunoi a oraşului. Depozitul temporar se va închide după ce staţiile de la Cordun vor fi predate unui operator şi vor începe să funcţioneze.

Comentarii

WORDPRESS: 0