HomeActualitateRural

Belgia a „adoptat” comuna Poienari

Reprezentanţii unui ONG din Belgia au ajutat şcoala, dispensarul şi pe sătenii cu o situaţie materială precară.

Un ONG din localitatea belgiană Meerhout s-a „înfrăţit” cu sătenii din comuna Poienari. „Acest ONG dorea să sprijine o comunitate din România. Din trei comune pe care le aveau în vedere s-au oprit la comuna nemţeană Poienari. Motivul a fost că fiica familiei Butnaru, din Săcăleni, sat component al comunei Poienari, a lucrat în familia unuia din membrii acestui ONG”, a explicat Vasile Emil Dascălu (foto), primarul comunei Poienari.

Reprezentanţii ONG-ului belgian au venit, anul trecut, în vizită la Poienari, pentru a evalua situaţia în teren. „Am aflat că vor să sprijine familiile cu probleme financiare din comună. Cu ocazia vizitei, au identificat şi unele probleme la şcoala şi dispensarul din Poienari. Au promis, atunci, că ne vor trimite bani atât pentru dotarea cu mobilier a celor două instituţii ale comunei, cât şi pentru ajutorarea unor localnici cu o situaţie materială precară”, a spus primarul comunei Poienari.

Belgienii au trimis 1500 de euro pentru şcoală şi 1500 de euro pentru dispensar. „Cu banii trimişi, directorul şcolii din Poienari a achiziţionat mobilier pentru cancelarie şi birouri pentru computere, iar doctoriţa de la dispensarul uman a cumpărat o canapea pentru consultaţie, un dulap pentru medicamente, un cântar electronic, pampers pentru bătrânii bolnavi şi alte produse de strictă necesitate”, a spus primarul Dascălu.

Alţi 1500 de euro au fost trimişi pentru achiţionarea unor produse de igienă personală. „Am cumpărat, la cererea acestui ONG, 150 de găleţi din plastic. Acestea au fost umplute cu câte un kilogram de detergent, două săpunuri, câte un prosop mare şi unul mic, două periuţe şi o pastă de dinţi. Noi le-am cumpărat, iar cei şapte membri ai ONG – ului le-au distribuit în luna mai, când au revenit la Poienari. Localnicii au primit cu bucurie aceste cadouri, iar elevii au mulţumit pentru surpriza făcută și au oferit un spectacol la căminul cultural,  în cinstea oaspeţilor”, a precizat primarul comunei Poienari.

Comentarii

WORDPRESS: 0