Home

Biruinţa Gherăeşti a câştigat a doua ediţie a Cupei Unirii la oină

Biruinţa Gherăeşti a ieşit învingătoare la ediţia a doua a Cupei Unirii la oină, competitiţie de sală pentru copii şi juniori mici desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute, la Tîrgu Neamţ, în sala de sport a Liceului Agricol „Ion Creangă”.

La întrecere şi-au anunţat participarea cinci echipe, dar, din cauza vremii nefavorabile, au putut ajunge doar două, Biruinţa şi echipa Școlii Generale Gherăeşti. Acestea s-au alăturat formaţiei gazdă, a Clubului Sportiv Tîrgu Neamţ. Împreună au încins o horă a oinei juvenile din care au ieşit învingători toţi. Rezultatele înregistrate, au recofirmat, totuşi, avantajul echipei Biruinţa: 17-13 cu echipa şcolii Gherăeşti şi 9-4 cu cea a CSȘ Tîrgu Neamţ. În celălalt meci, învingătoarea de anul trecut, CSȘ Tg. Neamţ, a învins cu 9-7 Școala Generală Gherăeşti.

Clasament: 1. Biruinţa (antrenor Ioan Chifan), 2. CSȘ Tg. Neamţ (antrenor Vasile Șerban), 3. Școala Gherăeşti (antrenor Mihai Blaj).

„Echipa Școlii Gherăeşti a fost alcătuită din sportivi începători, marea majoritate, unii dintre ei fiind în clasa a patra. Competiţia a fost organizată la iniţiativa CS Biruinţa, de cei de la Tîrgu Neamţ, cărora le mulţumim, la fel ca şi firmei Andos şi Primăriei Gherăeşti, pentru sprijinul acordat”, a spus Mihai Blaj.

Prilej de selecţie

La competiţia organizată la Tîrgu Neamţ au participat copii şi juniori mici, oinişti în devenire cu vârste între 9 şi 11 ani. Întrucât numărul participantelor n-a mai fost cel aşteptat, concursul a fost completat cu întreceri de base-ball, aşa cum au vrut copiii, dornici de joacă. Direcţia de Sport a Judeţului Neamţ a oferit cupe tuturor participantelor la întrecere.

„Am pus ochii pe câţiva copii, foarte buni. Sper ca, în curând, să devină campioni ai României. Cei din Tîrgu Neamţ au făcut progrese mari timp de un an. Am început să tremur, un pic. Echipele de acolo, de la Clubul Sportiv Școlar şi din zonă, vor fi prezente la faza judeţeană a Olimpiadei Naţionale a Sportului Școlar, gimnaziu, care va avea loc în aprilile. Gherăeştiul va avea o concurenţă serioasă şi asta nu poate decât să mă bucure. Cei mai mulţi dintre componenţii echipei din Tîrgu Neamţ sunt de la Vânători Neamţ. Aruncă bine mingea şi se mobilizează bine. De asta este frumos sportul, îţi oferă clipe de fericire, bucuria de a vedea copiii jucându-se”, a spus Ioan Chifan.

Comentarii

WORDPRESS: 0