HomeEducatieCultural

Teatru în bisericile romaşcane

În duminicile care au mai rămas până la Crăciun, elevii de la Școala „Carol I” vor prezenta, în bisericile din oraş, un spectacol cu piesa „Legenda lui Crăciun”.

În duminicile care au mai rămas până la sărbătoarea Crăciunului, romaşcanii sunt invitaţi la teatru, în biserică. Elevii de la Liceul Tehnologic „Vasile Sav” reiau, pentru al şaptelea an consecutiv, proiectul care readuce în atenţia publicului legende şi tradiţii legate de sărbătoarea Naşterii Domnului. Piesa care va fi jucată în acest an este „Legenda lui Crăciun”, aceeaşi piesă cu care proiectul a debutat cu şapte ani în urmă.

„Am iniţiat acest proiect din dorinţa de a face altceva decât ceea ce se făcea în mod obişnuit, mai mult decât colindele care se cântă cu acest prilej. Pentru că elevii au muncit mult la pregătirea scenetei, am decis ca aceasta să fie prezentată unui public mai larg decât cel reprezentat de colegii de la şcoală şi am decis, atunci, că ar trebui să ieşim în comunitate. Ne-am îndreptat spre biserică pentru că, fiind postul Crăciunului, am considerat că acolo ar fi locul cel mai indicat, adaptat la tema piesei noastre. Succesul pe care l-am avut la prima ediţie ne-a făcut să continuăm şi, acum, la cea de-a şaptea ediţie, avem deja invitaţii pentru toate bisericile din oraş. Vă invităm să împărtăşiţi alături de noi un moment plin de emoţie, ce concentrează bunătatea şi iubirea Naşterii Domnului”, a spus profesorul de religie Damian Vasilache, iniţiatorul acestui proiect.

Actorii din acest an sunt elevi de clasa a VII-a de la Școala „Carol I”, din cartierul Nicolae Bălcescu, structură a Liceului Tehnologic „Vasile Sav”: Daria Ipate, Constantin Gheorghiu, Simona Roman, Adrian Secrieru şi Bianca Ursaru, în regia profesorului Damian Vasilache. Reprezentaţiile vor avea loc pe 6 decembrie, la Biserica Sfântul Nicolae, duminică, 8 decembrie, la Biserica Sfântul Gheorghe, duminică, 15 decembrie, la Biserica Sfântul Mucenic Dimitrie, pe 22 decembrie, la Biserica Sfântul Ștefan cel Mare şi Sfânt, şi pe 25 decembrie, la bisericile Sfântul Ilie şi Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, din cartierul Nicolae Bălcescu.

Comentarii

WORDPRESS: 3
  • prostul satului 10 ani ago

    Biserica este loc de rugaciune nu de maimutareli. Sa le fie rusine celor care au permis asa ceva in Biserica … azi ne maimutarim , maine facem o prezentare de moda in costume de baie , poimane un concert rock si la urma o transforma in crasma.

    Si cine este Craciun asta si ce treaba are el cu Biserica?

  • Esti pe langa subiect… saracul de tine.

  • Am vazut piesa de teatru la Biserica Sf. Nicolae. Foarte frumos si emotionant. Felicitari copiilor si preotului indrumator!