HomeNeamt

519 ani de concedii medicale

Anul acesta, angajații au beneficiat de 215.976 de zile de concediu medical. Numărul tot mai mare de concedii medicale este cauzat de starea de sănătate tot mai proastă a angajaților.

 

 

Locuitorii județului Neamț stau din ce în ce mai prost cu sănătatea. Cel puțin așa reiese din statistica întocmită de către Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamț în primele nouă luni ale acestui an referitoare la numărul de concedii medicale acordate. Spre deosebire de aceeași perioadă a anului trecut, numărul acestora a crescut îngrijorător, iar acest lucru este pus pe seama stării tot mai proaste de sănătate a angajaților. Astfel, dacă, în primele nouă luni ale anului trecut, angajații au beneficiat de 39.597 de concedii medicale, care au însumat 195.357 de zile, anul acesta numărul concediilor medicale a ajuns la 44.353, însumând 215.076 de zile.

„Dacă anul trecut CAS Neamț a decontat 3,9 milioane de lei pentru concedii medicale, anul acesta suma decontată a crescut la 4,9 milioane de lei. Creșterea este cauzată de numărul tot mai mare de îmbolnăviri, în special boli grave. Anul acesta, trei angajatori au cerut verificarea concediilor medicale ale angajaților și nu s-au constatat nereguli”, a precizat Lăcrămioara Ilișescu, purtătorul de cuvânt al CAS Neamț.

Comentarii

WORDPRESS: 0