HomeSanatate

Caravană pentru combaterea poluării apei din fîntîni

La începutul acestei săptămîni, Ministerul Mediului și Pădurilor a demarat o campanie de conștientizare asupra poluării cu nitrați.

 

În acest sens, o caravană formată din specialiști din cadrul ministerului se va deplasa în 86 de comune, traseul caravanei incluzînd și județul Neamț. Comunele vizate se află în zone vulnerabile la poluarea cu nitrați, iar aici vor avea loc seminarii dedicate reducerii poluării surselor de apă. Această campanie se derulează în cadrul proiectului „Controlul integrat al poluării cu nutrienți”, fiind cea de-a doua etapă a proiectului. În prima etapă au fost organizate mai multe ateliere de lucru, în care experții de mediu s-au întîlnit cu autoritățile locale, în scopul reducerii poluării cu nutrienți.

Proiectul mai prevede înființarea de perdele forestiere și responsabilizarea cetățenilor în ceea ce privește depozitarea deșeurilor animale. Potrivit specialiștilor, nitrații scad rezistența generală a organismului, iar consumul de apă poluată cu această substanță poate duce la decesul sugarilor și copiilor. De asemenea, nitrații din apă pot provoca avorturi spontane sau infertilitate masculină.

[sam_ad id=”89″ codes=”true”]

Comentarii

WORDPRESS: 0